Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Referèndum: un pa com unes hòsties

mirollull | 15 Febrer, 2005 11:32

Altra vegada s’està fent un pa com unes hòsties.

Admetria que el Govern –el del Regne- no sabés què fer i no fes res. Tot aniria millor; fins i tot la justícia, que al cap i la fi és, sinó la primera, una de les garanties de la vertadera democràcia, compliria la seva missió sense interferències. Hagués pogut, per exemple, parlant en llenguatge matemàtic, aïllar l’“X” o no ocultar la solució de la incògnita; exercir la reconvenció en un cas tan escandalós com el del jutge Gómez de Liaño; ficar a la presó o no deixar sortir els condemnats que pasturen a lloure; etc, etc.

La cosa no admissible és que els cappares, el President el primer, es comportin com un conjunt de Penèlopes, fent i desfent la “feina” pròpia, la conjunta, i la dels altres.

Pel dia 20 –3 dies abans de l’aniversari del “se sienten...” i havent vist, fa pocs dies, una fotografia del Congrés, tirada des d’un costat com la del 81, on els presents seien tranquil·lament i al lehendakari sols li faltava el tricorni- tenim previstes unes romeries que poden ser com la processó de la moixeta.

El senyor Rodríguez Zapatero, per ser el primer i donar lliçons d’europeisme, es tirà de cap a un referèndum innecessari i inútil. Després, quan ha vist que s’havia precipitat o perquè li han estirat les orelles els seus “partenaires” dels dos extrems dels Pirineus, ha amollat una boira espessa i qui voti ho haurà de fer a palpentes; i no m’estranyaria que molts dels votants, per pur entreteniment.

La Constitució Europea, pens, és pels estats, països o nacions que actualment formen part de la Comunitat; per tant, entre els altres, Espanya. A l’hora d’aplicar-la, la Constitució serà efectiva per als ciutadans de la CEE, però, pel camí que duim, ai las!, ¿quin tros de l’actual regne serà Espanya? Cada un dels altres trossos no necessitarà aquesta Constitució. Independentment –que allò d’estat associat no s’aguanta dret: no és més que una trampa per tenir una mamella-, i si vol i l’admeten, haurà de començar de bell nou a negociar la seva incorporació.

A més a més, ¿serveix per a res aquest referèndum, considerant que el seu resultat no modificarà la decisió ja presa? No entenc que una persona com el senyor José Antonio Marina perdi temps explicant el seu vot. Només comprenc els anuncis publicitaris, pagats d’una o altra manera, fets pels figurants de la faràndula.

D’altra banda, tota aquesta mena de festeta, com l’altra anterior de l’OTAN, em pareix una més de les menes del PSOE.

-------

Ir a Un pan como unas tortas Miguel de Cervantes

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb