URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Quedara sòl rústic ? (H.V III).

Alternativa | 30 Agost, 2006 11:48 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la sèrie d'articles dedicats als habitatges vacacionals. I, II


No sabem si finalment  la majoria dels xalets turístics demanaran o no el certificat de qualitat turística, i a nosaltres particularment no és el tema que ens preocupa.

 L’ únic aspecte positiu de la llei és que regula una activitat econòmica fins ara submergida, i per primera vegada haurà un mínim control administratiu i tributari.

 

Els aspectes negatius són diversos. 

- Una empresa que es dediqui com a feina a la comercialització d’habitatges turístics en bona lògica haurà d’aconseguir un estoc d’habitatges, en definitiva, serà un agent que es dedica a cercar cases fetes com a habitatge, que aniran al mercat turístic, evidentment això incideix negativament en la manca actual d’habitatges de lloguer i en els prohibitius preus que tenen els habitatges. Més de 186.500 habitatges de Balears estan buits o són segones residències.

- La legalització actual no evitarà l’existència d’una oferta irregular, més complicada de controlar, ja que els comercials la podran ocultar darrera de la seva ofert legal. Ja hem comentat que inclòs  ja hi ha gent que es dedica a oferir fer-te la casa ( a un solar rústic de manera il·legal), per llogar-la i després d’un període de temps donar-la al propietari del solar. Des de l’aprovació de la llei ha hagut un increment  de construccions al sòl rústic

- Al no solucionar el problema urbanístic i actuar com si aquest no existís, el missatge és clar no passa res si construïxes  de manera il·legal. Des de l’aprovació de la llei ha hagut un clar increment  de construccions al sòl rústic. No hi ha res pitjor que una llei que no es fa complir. A les Balears hi ha 495.000 cases construídes, gairebé el doble que fa 20 anys ( Balears 30-06-06).

                                                                        
                                                  A la fotografia una casa d'aperos, demà vereu el que és actualment. Continuara...Comentaris

Pepe

Una més...

Pepe | 30/08/2006, 19:41

Avui mateix feian feina a la caseta, una més de les que proliferan a Pollença, demà explicaré per què he triat aquesta.
Tomeu del Lloquet

metamorfosis

Tomeu del Lloquet | 30/08/2006, 18:54

No fa falta esperar a demà per veure lo que és ara. Fa uns anys que vivim la metamorfosis que sofreixen les "casetes d'aperos". No se si serà l'aigua salada dels pous, la contaminació ambiental o del sól amb tants productes químics, però lo cert és que creixen i es desenvolupen amb una velocitat frenètica. Alomillor la foto de demà haurà de ser actualitzada el dia següent. De 20 metres a 500, paga el 20%, i a fer negòci...
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb