URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Habitatges vacacionals II.

Alternativa | 29 Agost, 2006 09:57

 Abans de comentar i debatre el tema de LA LLEI DE COMERCIALITZACIÓ .D' ESTADES TURÍSTIQUES A HABITATGES ( els direm xalets, per què en realitat no són per habitar), hem pensat que el millor seria donar una sèrie de dades.

- Es calcula que hi ha unes 3.000 “xalets turístics” entre Mallorca i Menorca, i entorn a 1.000 a Pollença[1], on  la comercialització d’estades turístiques a xalets funciona des de fa més de 30 anys , de fet la majoria del sòl rústic a Pollença  fa molts d’anys que ha deixat de ser rústic per convertir-se en una urbanització extensa.

 - La majoria de xalets,  es lloguen de manera totalment irregular ja que  la legislació prohibia l’ús turístic en sòl rústic, excepte pel que fa als agroturimes i hotels rurals i a més s’exigia una sèrie de requisits urbanístics, i la majoria dels xalets no tenen ni cèdula d’habitabilitat ni el certificat de final d’obra,  i segons el regidor d’urbanisme Joan Cerdà “la majoria són il·legalitzables urbanísticament”, inclòs va afirmar que hi ha unes 12 ordres de demolició que segurament no s’executaran.

- Gairebé un 40% de gent que ve a passar les vacances a Mallorca ho fa a una segona residència. El tema a Pollença és molt important, es calcula que es mouen 3,000.000 d’euros  negres a l’any, i les estades turístiques vacacionals són el motor econòmic del poble, dona feina a molta de gent directa i indirectament. Evidentment  aquestes xalets tenen l’aspecte positiu de que són un producte que reparteix la riquesa entre molts de ciutadans, enlloc de deixar-la només a uns quants empresaris

- La nova llei d’estades turístiques vacacionals, clau del pacte PP- UM, ha estat més que una llei, una amnistia de sis mesos per donar solució legal a l’activitat econòmica dels nombrosos xalets amb infraccions urbanístiques. La primera finalitat d'aquesta anmisita ha estat obtenir un benefici directe via impositora, i la segona acontentar i lligar als “possibles votants” però sense ficar-se en el principal problema que és el urbanístic.

 - De moment segons notícia apareguda al Diari de Balears sembla que la llei no funciona només 209 xalets han complimentat tota la normativa per operar dins el marc legal, fiscal i turístic.

SI TENIU MÉS DADES... ( Continuara...)

[1] .- Com la majoria d’aquesta oferta és irregular les xifres varien molt, a Pollença a vegades es parla de 800 xalets i altres de 1.500.

Comentaris

Pepe

A final d emes parlam

Pepe | 30/08/2006, 11:04

Bé segons el diari Balears aquesta és la situació,quan va començar el tema dels certificats jo vaig escoltar dues opinions totalment contràries, fracàs o exit, ja veurem.
a

opinando

a | 29/08/2006, 19:14

La gente no es tonta y se ha dado cuenta que esta ley sólo servía para sacarles los cuartos y que se beneficiasen cuatro concentrando la comercialización. Los que han aceptado la normativa no tendrán ningún beneficio.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb