Administrar


Estadisticas de visitas

DON CORLEONE MATUTES CONTINUA COMANDANT A EIVISSA

grosske | 22 Febrer, 2006 19:46

Avui he anat a Eivissa pel tema de les mobilitzacions antiautopistes. No és el que sembla. No és només un debat entre xarxes viàries sostenibles i no sostenibles: és el debat sempitern a Eivissa entre caciquisme sí i caciquisme no.

Fa vergonya observar com el traçat de l'autopista a l'aeroport està fet a la mida dels interessos urbanístics del Sr. Abel Matutes a la zona; fa vergonya observar com fins i tot l'autopista es soterra a un petit tram per donar-li continuitat territorial a les seves propietats i els complexes urbanístics que està promoguent; fa vergonya observar el nou vial i el bulevar que complementen l'autopista i que no tenen altre funció que revaloritzar els seus terrenys; fa vergonya comprovar com ha col.locat la seva filla com a Consellera d'Ordenació del Territori del Consell per evitar qualsevol disfunció en la subordinació de l'actuació d'aquesta institució insular als seus interessos particulars.

30 anys després de l'adveniment de la democràcia, il padrino continúa comandant en els mateixos termes que sempre.

Mentrestant, el Pacte Progressista és molt dificil que es reediti per picabaralles internes. Mare de Déu! 

Comentaris

 1. Fotos?
  ¿I no t'has dut una càmera de fotos?. Ara que no cal posar rodets ni revelar. Si no fora per internet, no m'hauria assabentat del que passa a Eivissa. Cal posar-se les piles. Treure el màxim rendiment de la xarxa. Podria estar bé que en la vostra seu del partit tinguéssiu una maquina/servidor permanentment comectada a la xarxa, on poder compartir arxíus multimèdia, video, a traves de xarxes P2P. Si algú hagués gravat en video la visita a Eivissa, podria estar compartit en P2P, per a la consulta de tots, ja que els mitjans d'informació semblen estar censurats. Internet és un mitjà molt potent, i se li pot treure molt partit. Venga, a posar-se les piles, que si no..... si em toca la loteria, em vaig de l'illa.
  Pep Torro | 22/02/2006, 23:36
 2. prenc nota
  Pep, estimat, només he entés un 50% del teu missatge però em compromet a passar-ho a qualcú més competent que jo perquè el que dius em sembla molt interessant
  grosske | 23/02/2006, 07:17
 3. bona informació sobre Eivissa
  Molts de comentaris sobre Eivissa tracten de la qüestió de la dificultat de tenir bona informació. Trobareu informació bona i diària a: http://www.eivissaconfidencial.com/
  miquel àngel llauger | 23/02/2006, 08:40
 4. Poder y Contrapoder
  Es cierto, se pueden hacer muchísimas cosas con la red para abrir nuevos canales de información que escapen al control de los poderes fácticos de turno. El poder es algo difuminado, escapa muchas veces al control político. Esa es la parte negativa de la cuestión: hay fuentes de poder que escapan al control público, sustraídas de todo control democrático actúan en instancias prepolíticas, en el espacio preparlamentario. Su influencia es pública pero su acción se circunscribe al ámbito privado, debilitando de esta manera la praxis democrática. Estas fuentes ocultas de poder usan los mass media para crear opinión y validar de esta forma decisiones que muchas veces han sido previamente tomadas. La cuestión es que la red proporciona herramientas que amplían la posibilidad de ejercer la crítica a muchos más actores sociales. La prensa tradicional ha debilitado su función crítica, se ha convertido en sierva de intereses privados. La red permite, al menos en el plano ideal y mientas no haya sido controlada y desvirtuada, la generación de espacios de opinión creados de una forma mucho más horizontal. Las posibilidades que te comenta Pep Torro solo son algunas... ¿a alguien se le ha ocurrido montar una emisora de radio libre en la red? Proyectos que funcionan así hay muchos en marcha fuera de las islas, si hay alguno aquí lo desconozco totalmente. Creo que merecería la pena que alguien que tenga los suficientes conocimientos técnicos estudiase la viabilidad de la idea. Un saludo. (Nota: ahora que releo el texto, veo que parece poder extraerse de el una visión excesivamente benevolente y positiva del papel de las nuevas tecnologías… me reservo para otro día algún comentario acerca de cómo el medio no es neutral respecto del contenido, es decir de cómo la forma condiciona los mensajes y la forma de interiorización de los mismos, afectando al concepto de razón mismo… pero bueno, creo que tiendo en esceso a complicarme la vida! ;-P).
  Miquel | 23/02/2006, 15:34
 5. ILLES BALEARS CONFIDENCIAL??
  Hola, som un novel en això dels blogs, de fet, m'he iniciat després des lio El Submundo-Jordi Bayona, i m'he quedat molt sorprès des potencial que te tot aixo i he seguit un poc lo de Eivissa per internet i com molta gent pens que al manco ells s'estan mobilitzant i que mes ens valdria prendre exemple. i trob increible que no s'hagi creat encara (a lo millor m'equivoc..) un lloc tipo Eivissa Confidencial, és a dir, un espai a internet dedicat a sa divulgació, debats i enllaços de lo que està pasant a Mallorca. Fins i tot se podria aprofitar més encara ses possibilitats de sa informatica. i lo més important, unir lo que está disgregat, és a dir, totes ses plataformes ciutadanes, grups ecologistes, articles de professionals (arquitectes, economistes, periodistes, etc..), noticies i comentaris dels blogs en temps real. I perquè no un lloc per a totes ses illes? amb un poc de col.laboració, ganes i ambició se podria fer algo util..
  Rafa | 23/02/2006, 16:48
 6. M'ofereixo
  Si es montar alguna cosa d'aquestes, jo m'ofereixo a col-laborar amb lo poc que se fer i m'agrada, fotos. Contacte; peptorro(arroba)gmail(punt)com
  Pep Torro | 26/02/2006, 14:47
 7. amos alla
  Idò per mi tampoc no hi quedarà. "Hablamos?"
  grosske | 26/02/2006, 22:24
 8. venga...
  a mi lo que me va es escribir... pero me sobra tiempo para hacer cosas, así que....
  Miquel | 27/02/2006, 09:31
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS