El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Petit diari d'un breu viatge al Païs Basc (2)

potti | 07 Gener, 2005 16:53 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Els dos primers dies aquí

Dia 2G - Aconseguim cotxe i primera ruta!

Ens varem llevar a una hora considerablement tranquila, pensant que el berenar és a les 8 i mitja i fins les 10 no haviem d'estar a Bilbo per recollir el cotxe anavem força tranquils. En resum, aquesta tranquilitat ens fa perdre el 'Metro' de les 9:20 i hem d'agafar el de les 9:40. Arribam a Bilbo pasades les 10 i directes cap a Europcar on realment varen venir els problemes.
La furgoneta - monovolum la teniem reservada, firmam els papers i quan donam la targeta per pagar (la targeta era de n'Albert) dona un error i tots ens quedam blancs. No acepten la targeta per fer-ho! Caos, canvis de targetes, proves, intents desmontats i al final una gran solució que no pasaré a explicar perquè pot ser és un marron. Però el cotxe el varem tenir!!

Partirem ràpidament a fer la primera rutra, cap a la zona que s'anomena : ''Encartaciones'' i començarem per un petit poble anomenat Gordexola, on visitarem la torre de Oxirando (una de les torres que vigilaven el terriotori euskaldun).
Després, directes cap a Gueñes on varem poder veure la magnifica esglesia de Santa Maria (baix una fina pluja) i amb la sort d'arribar just després de misa i aixì poder visitar-la per dintre. També varem poder veure d'enfora el derruit palau Saratxaga i el curios ajuntament. En aquest poble varem fer un dels primers contactes amb la gent de Euskadi, una senyora molt simpàtica a la que després d'explicar la nostra ruta i que ella es fiques amb els periodistes que no tenen res de cultura general perquè (a diferencia de nosaltres) no saben on son els llocs i s'equivoquen de pobles, ens demanés que tal per Canaries, que si feia fred.... (ai senyor...)
Avellaneda va ser la nostra aturada al camí. Allà varem veure una casa de juntes molt garrida i un cementiri (si, cementiri) preciós. Poca cosa més tenia el poble ja que després de pasarnos de llarg ens varem trobar el museu tancat. Una llàstima.
D'Avellaneda a Balmaseda i pasant per el PAC va ser la nostra següent ruta ja que na Yoli no es trobaba gaire bé i nosaltres l'obligarem a anar al metge. Tot un xou per aconseguir saber que tenia faringitis i que era molt probable acabar ben costipats després d'aquest viatge. A Balmaseda jo vaig aprofitar per veure la familia a més de poder dinar baix una plujeta fina i visitar un poble que l'estan deixant molt bé! Després de pasar un parell d'hores per allà (i jo tornar de saludar a la familia) tornarem a agafar cotxe.
La darrera part (amb llum solar) de la ruta va ser la Vall de Carranza on varem arribar justets i varem poder veure una vall preciosa! Després, a refer la ruta ja feta cap a Muskiz, Las Arenas i tornar a Bilbao per la part de la costa. Així doncs entrarem a Portugalete i pasarem el 'Puente Colgante' fins a Getxo, on aturarem el cotxe i ferem una volta i un parell de cafes i demanarem (ja massa tard) a una parella de locals on sopar, una imatge una micona 'dantesta?' ja que els homes és volien apuntar amb nosaltres a sopar...!! Al final, arribarem a Plentzia amb les 12 casi fetes i amb unes ganes de sopar terrible.

D'aquest dia, a destacar que la pluja no ens va abandonar en cap moment, na Yoli que estava ben ben malalta i encara així volia conduir a tota costa i la radio... la &%"·$ radio!!

Dia 3G - Donostia i rodalies...

El segon dia de ruta va ser ben diferent que el primer, ens aixecarem molt prest i sense berenar (com aquell que diu) varem agafar cotxe i tirarem cap a Donostia per autopista, pagant peatge i arribant en una horeta i mitja acompanyats per una 'ronquera' constant com a banda sonora. El camí és fa curt i a Donostia, després d'estar mirant la platja i el Cantabric una bona estona (com si mai haguesim vist la platja) varem començar a caminar cercant bars i cafés. Ens aturàrem a la Plaça de la Constitució (abans una plaça de braus) i a un bar d'allà varem fer el primer gasto en pinxitos i birres/cafes important del viatge. Després, a caminar per aquells carrers i aquella ciutat tan maca. Amb la tonteria, i després d'un parell d'aturades per necesitats fisiològiques (cagar, pixar, cafes..) s'ens varen fer les 4 de s'horabaixa al ''Peine de los Vientos''.
D'allà, partirem cap a un poble anomenat Errezil un cop modificada mitja ruta del tard que feiem. Allà dinarem tranquilament i gaudirem del paissatge! Quina vall!!!.
Després, quan el sol ja partia varem tirar cap a Tolosa que te un casc antic d'aquets que enamora. Allà estirarem les cames un poc i verem el mercat i un parell de punts més que son dignes de veure. Per acabar la ruta i afegint un poble que no estava al recorregut pegarem un bot a Hernani, poble que estava ple de gent els vespres i tots els seus bars ben plens i un ajuntament que hem va enamorar...
Per acabar la ruta, camí llarg per tornar cap a Bilbao per la nacional que va prop de la costa i aturada al bar 'Carpanta' a Algorta on varem menjar hamburgueses i demés. A l'hora que arribarem era l'únic obert.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb