nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

La fam, 'el' problema del món!

nurukundo2005 | 02 Octubre, 2005 22:31

Aquests dies s'estan prenent i difonent imatges esgarrifoses dels intents, sovint frustrats, d'una gent que no cerca altra cosa que saltar barreres metàl·liques.
Aixecades en territori africà, pretenen impedir que entrin a Europa unes gents que provenen del sud del continent.

Han estat difoses a balquena, i de manera repetitiva, imatges que hi fan referència explícita.
Se'ls nega el dret a viure, al seu país i enlloc: hi ha arribat a morir gent, que anava desarmada, a mans de forces militars que anaven ben armades!

Se'ls nega, fins i tot, el nom i la seva condició real i autèntica.
En lloc de referir-s'hi com el que són -gent africana, negra-, se'n parla amb un dels atributs que, als ulls de segons qui, comporta grans dosis de menyspreu. Se'ls aplica un vocable que hauria de quedar per sempre més, i de manera definitiva, totalment arraconat del diccionari, de la boca tertuliana i de les planes gràfiques escrites...

Es tracta del mot “subsaharians”!

A no ser que, també, volguéssim avesar-nos a utilitzar molt més sovint, d'ara endavant, aquest altre adjectiu que ens iguala a tots, que ens col·loca a ells i a nosaltres dins del mateix sac: l'atribut 'subpirinenc'.
Si aquesta gent són 'subsaharians' -per un accident geogràfic situat al continent africà-, ells i nosaltres som 'subpirinencs' -per un accident geogràfic situat al continent europeu-.

A veure qui serà el valent que s'hi atreveixi!
Si no volem igualar-nos ni en això, que no va més enllà d'aplicar-nos un mer afegitó, un simple adjectiu, una paraula mera ¿com podem pretendre fer-los creure que els considerarem iguals a nosaltres, en drets com a persones?

Ben segur que batallons de soldats de la Legió espanyola, de manera expeditiva, poden aconseguir d'aturar per un moment les envestides d'una onada migratòria com aquesta.
Qui cregui, emperò, que amb això el problema s'ha resolt, resulta molt recomanable que no es faci il·lusions ni somnii truites de despert:
el 'tsunami', la barrumbada de sers humans que es troba a punt d'envair Europa no ha fet més que començar!

No volem terrorismes!
No volem bombes!
No volem atemptats suïcides!
No volem morts entre nosaltres!
Volem, emperò, que continuï la fam al món!? No pitjam prou per evitar-ho.
Volem que no vénguin a ca nostra els miserables!? Aixecam barreres en lloc de construir ponts.
Volem continuar malgastant recursos innecessàriament!? Posam, en tot i pertot per davant tot el senyor euro.
Volem models de vida que vagin més enllà de l'imprescindible per a sobreviure amb un mínim de dignitat! ? L'austeritat ja no val res entre nosaltres: esdevé més tost una espècie de desgràcia que s'ha d'evitar sigui com sigui.

Cada dia es veu més clara la necessitat d'intensificar mesures concretes, orientades a aconseguir els 8 objectius del Mil·lenni:
l'any 2000 Nacions Unides proposà per a l'any 2015: eradicar la meitat de la pobresa que existia llavors al món!
Però aquesta, en lloc d'anar minvant, s'hi incrementa.
I l'engany d'anunciar una certa condonació del deute extern, per als països més empobrits de la terra, no va més enllà dels 10 cèntims per euro mal prestat!
Iniciatives com l'adoptada per Drets Humans de Mallorca, que s'encamina a celebrar la Diada Escolar de la No Violència i la Pau per a l'any 2006, centrant-la en els Objectius del Mil·lenni, ha de contribuir, sens dubte, a preparar dones i homes del demà, molt més profundament solidaris que els homes i les dones d'avui dia.

D'altres enllaços interessants

Eradicar la pobresa
Pressiona ZP amb PZ -Pobresa Zero-

Comentaris

Re: La fam, 'el' problema del món!

Subàrtic | 05/10/2005, 11:25

molts tenen poc perquè pocs tenen molt...
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb