"; urchinTracker();
Administrar

Pep Torro -fotos-

Trabajar más y cobrar menos.

torro | 04 Abril, 2013 10:29

Trabajar más y cobrar menos.

Ho som sentit a dir varies vegades, i un des que ho va dir per mi que està o estava a la presó.
Ja els hi dic jo que no. Si allà per el 1999 hi havia empresses constructores que pagaven als seus picapedrers sous entre 300.000 i 450.000 pts. mensuals per 45 o 50 hores setmanals -record prenent cafè al bar a l'hora de dinar, que entraven encarregats o caps d'obra d'altres empresses a fer te ofertes de salaris més alts per anar a fer feina amb ells. A mi m'arribaren a oferir 450.000pts. per a conduir una grua torre- ara lo que podem fer es; 30h. a la setmana, de dilluns a divendres, 6h. seguides de les 08:00  les 14:00. Que mos paguin entre 1.200 i 1.300 euros i tots contents.   

Ho amb un regla de tres amb xifres de mitjana d'amunt xifres que som tret d'allà on feia feina jo al 1999;
375000/47.5*30=236820
Si per 47,5h setmanals ens pagaven 375.000pts. al mes, per 30h ens pagarien 236.820pts. o amb la moneda d'ara 1.423€ mensuals.

Si som fet els comptes be, surt un jornal de 47,44€ l'hora.
Ueps! aquí Hi ha un error. No son 47,44€         ^^^^^^^^^  serien uns 12€ l'ora.

Asi que señor Ferrán, si no me paga 1400€ mensuales por 30h semanales, de albañil ya trabajará usted.

Una factura de EMAYA, 6.000€ d'aigua

torro | 30 Gener, 2013 12:50

Una factura de EMAYA, 6.000€ d'aigua

Me diu el president de la comunitat de veïns, que l'administrador dels aparcaments comunitaris compartits per quatre comunitats de veïns, que hi tenen plaça de garatge, que; al no pagar la factura del comptador d'aigua del sistema d'anti·incendis, EMAYA els tallà l'aigua.
Sense aigua, l'administrador de finques i comunitat de propietaris Valls, va connectar el sistema d'aspersors anti·incendi a la canonada de la comunitat d'Antilló Nº9., i va omplir el seu aljub. Ens a arribat una factura de EMAYA de 6.000€.     

Ara ves de judicis i paga taxes.

El misteri del mirall retrovisor.

torro | 09 Juliol, 2012 07:49

La setmana de pasqua al matí al sortir al carrer, el carrer del darrere de se casa des Port, una merda de carrer particular, me vaig trobar què m'havien descol·locat el mirall retrovisor del cotxe. No en vaig fer cas, pensà què algun cotxe passant l'hauria tocat. 
 
La meva dona em diu que a ella li passa cada dia. 
Al proper cap de setmana, lo mateix, mirall arrebassat. I no sols al meu cotxe, si no a tots els que romanen aparcats d'avant de la cotxeria nostra. Al meu fill què hi ha passat aquesta setmana, cada dia trobava el mirall arrebassat. Una veïna que entre setmana sap que nosaltres no hi som, el deixa davant de casa nostra, i també, el mateix.
Un misteri què no entenc, per què cap cotxe fa nosa per passar ningú, fins hi tot passa el camió del fems. A mes no es l'únic cotxe aparcat al carrer. Altres veïns tenen el cotxe aparcat davant ca seva. Record què es un carrer particular.
Aquest dissabte a la nit vaig muntar guàrdia tota la nit càmera de fotos en ma. D'havers les 5 de la matinada començaren a arribar uns que passen cada nit, es repartidors de diaris. Tornen a un magatzem que hi ha els diaris sobrants, i s'en enduen els nous per repartir. Un cotxe se'n va i passa de llis. Una furgoneta transit blanca s'aturà al costat del meu cotxe, i des de la finestra treu els braços i m'arrebassa el mirall retrovisor. No vaig retratar el just moment, per què la galindaina digital no li anava be enfocar a la nit, en la foscor. Però el cap de fava quant va veure el flash de la meva càmera, es va aturar, va davallar de la furgoneta i no se què putes me va dir en paraules de mala llet, tenia tanta sorn que no el vaig entendre. Jo no vaig obrir ni boca, seguia fent fotos. Ell va tornar a la furgoneta i va treure un telefon d'aquests que fan fotos. "ha ver quien hace más fotos" me va dir. Vaig dirigir l'AF de la càmera cap als llums de la furgoneta per veure si enfocaria, i la darrera foto mes o menys la va enfocar.  Me va fer un parell de fotos amb aquell mòbil, "ahora ya puedes llamar a la policia" va dir, i se'en va anar rondinant.
  
 
 
La meva dona, amb unes copies de paper de ses fotos, va anar a posar una denuncia a policia local. Ara veurem si servirà per res.  

Necessitarè un poc de corrent.

torro | 25 Juny, 2012 14:27

Necessit corrent per treure aigua i fer anar un karcher per netejar un poc el Barreiros.
Hauria de posar en marxa aquest motor, però m'han tallat fils que anaven de la clau de contacte cap a una petita bomba de gasoil elèctrica, què també s'han enduit.
Es ben necessari que se posi un control a la venta de ferros, aluminis, coures plaques solars etc... això que en diuen 'chatarra'. Si no poden vendre material sense justificar una procedència legal, igual se n'afluixen de anar a robar·lo. Que fan molt mal. Jo tenia de tot a sa Gruta, ara ja no queda casi res, i així encara me visiten sovint, i hem rebenten portes i finestres. 
 

Arrancant un Barreiros 4000v de l'any 1975.

torro | 20 Juny, 2012 13:55

Dilluns vaig comprar una bateria, 115€, per arrancar el Barreiros 4000v de l'any 1975.
Feia tres anys que no l'arrancava, no tenia bateria. 
Per connectar se bateria nova me vaig trobar que aquests lladres de coura m'havien tallat es terminals per connectar·la. Sort què per allà hi ha altres motors vells i en vaig trobar un altra què aquests lladres de coure no havien reparat.
Posada la bateria nova, li donà tres cops per arrancar, no treia ni fum, senyal de què no hi anava gasoil. 
Aquest Barreiros es bo de purgar, du una manxa i un pern per deixar sortir l'aire. Una vegada purgat l'aire de se bomba injectora, va arrancar de cop. No o tinc gravat en vídeo es moment d'arrancar, per què duia ses mans plenes de morques, i no m'anava be agafar se màquina de fotos. 
Ara toca comprar oli de motor per baratar·lo. Desprès el tornaré arrancar perquè es vagi untant be d'oli nou.
Per tornar·lo posar a fer feina, necessitarà ma de metja. No se qui ni a on se dediquen a això d'arreglar vells tractors, no se el què pot costar, no conec ningú, el meu germà o sabia fer, jo no.   
Ara vetlla perquè els amics de lo que no es seu en respectin una temporada i no me toquin res més.
 

Maneres de fer feina.

torro | 29 Abril, 2012 11:02

Maneres de fer feina.

Ara examinava aquesta foto que vaig fer a una obra a Porto Pi, entre el carrer de Vista Alegre i carrer de la Garita, a Palma l'any 1989.
Fent memòria i recordant situacions innecessàries i perilloses com aquesta, que s'en fan, i no saps gaire be per què. Penses que tenim un àngel de la guarda que ens cuida.

Una grua de grans dimensions està situada al carrer de dalt, carrer de Vista Alegre. El gruista des de dins la cabina no veu la carrega quant la deixa anar dins d'aquest gran forat. Per això te un observador que li fa senyals, està assegut damunt una vella balustrada a una altura considerable del terra, que si cau es pot fer molt mal. El podeu veure al centra de la foto.
A baix, al peu de la grua, hi ha un altra operari que col·loca ses peses de formigó de 2.200 k. cada una. Estava xerrant per telefon amb 2.200 k. de formigó just al damunt. 

No passa res mai fins que passa, i a vegades passa.

En temps de crisis tot son pegues.

torro | 17 Abril, 2012 11:02

En temps de crisis tot son pegues.

902.... 'servicio cliente' de pontgrup.com 
-Le atiende tal i tal... para consultar tal, pulse 1. Para eso otro pulse 2... i tal i tal.
-En estos momentos todas nuestra operadoras se encuentran ocupadas, espere por favor.
Hem pose musiqueta. Entre musica i musica, publicitat; no se que de 'cambio barato de aceite de su vehículo'
A la fi en contesta una senyoreta.
Li explic que un cotxe client de Napfre m'ha fotut un cop per darrera. Me diu que jo no tenc aquest servei contractat amb ells 'PontGrup', que la gestió de dà part a Mapfre la tinc de fer jo.
Val, Mapfre Aragó Nº65, a 5 minuts de caminà de casa meva. Perfecta, hi puc arribar a peu.
Entro a l'oficina de Mapfre.
En mallorquí no m'entén.
:
-Un cliente suyo me ha dado un golpe por detras......
M'ha tallat i me diu que vagi a la central que està allà on la Clínica Planas, que ella no mo pot arreglar. Collons ja no hi puc anar a peu.
Ja que era allà, li deman que me costaria assegurar la moto amb ells. Li ha sortir un son·riure a la cara, de orella a orella, i m'ha atès totes ses meves peticions.
Per una cosa si me podia atendre, i per l'altre no. Es de fet una creu. Ni Mapfre ni PontGrup. 

Ara tocarà partir fins a la Planas.
Quins collons, en foten un cop per darrere, no tinc la culpa, i he de corre jo per que m'ho arreglin. 

I son de pesats aquests de Gmail.

torro | 19 Gener, 2012 20:32

"Oye, esto es importante: no tenemos una dirección de correo electrónico para recuperar la contraseña ni un número de teléfono asociados a tu cuenta. Si pierdes el acceso, es posible que no podamos ayudarte. Añadir información ahora |Omitir"

Ja ha vingut el serraller.

torro | 18 Gener, 2012 17:31

Ja ha vingut el serraller.

S'ha mirat els panys, els ha fet una foto, i diu que son molts antics, que no hi haurà bombins i que segurament s'haurà de baratar tota la caixa del pany.
Sortirà car tot això. Farà aprop els 1000 €.

Ajuntament de Palma, Policia Local.

torro | 18 Gener, 2012 16:34

Ajuntament de Palma, Policia Local.

No acab de entendre com a dia d'avui encare sigui un problema fer una senzilla gestió com tramitar una denuncia de robo d'un bolso.
Oficina de Policia Local mes pròxima de casa, la del carrer de Jaume Lluís Garau. Perfecta, hi puc anar caminant.
Volia posar una denuncia per robatori del bolso de la dona ahir a la nit a Plaça Columnes. No pot ser, aquí no tramiten denuncies. Vagi al quarter de San Ferran o a Policia Nacional.
No entenc perquè no puc tramitar una denuncia en aquesta oficina.

Per què serveix un bolso?.

torro | 17 Gener, 2012 23:58

Per què serveix un bolso?.

En aquests temps que corren serveix per que t'el fotin.
Un poc abans de les 00:00:00 la dona que havia anat a cercar medicament per sa mare a una farmàcia, aparca el cotxe a la Plaça Columnes, i al sortir li han fotut tirada del bolso.
Es una mala costum dur·hi tantes de coses importants a dins. Perquè et fotin els pinta llavis, clinex, tabac, compresses, uns quants euros i d'amés, no es important. Però les claus de casa de sa mare, claus de casa nostra, -de portes de seguretat- claus del cotxe, targetes del banc. -ja estan anul·lades- I per mi que no i duia res més.

I do si, ara hi ha un bergant per Palma amb ses claus de casa meva, de la sogra i el cotxe. Demà tocara canviar panys, i valen una pasta. Encara que em pens que el segur de casa o cobreix.

Parking del Palma Arena.

torro | 20 Setembre, 2011 10:24

Avui matí som acompanyat en Pep Caldentey 'Kasper' -un jove manacorí de 18 anys, 4 medalles d'or al darrer mundial de espanya de ciclisme en pista, entre altres coses.- al Palma Arena a entrenar.- Per lo vist dissabte hi ha una prova demostració de no se què. (mitjans de comunicació, si no es de futbol, no parlen de res).

A les 09:00 som deixat el cotxe aparcat per allà dins. Jo no he reparat cap senyal ni cartell que em privés de deixar el cotxe allà. El som deixat al costat de uns altres que ja hi havia, 5 o 6 cotxes i dues furgonetes de transport de bicicletes.

Al sortir a les 11:00, algú a cridat al guarda i ell ma aturat a la sortida. M'ha demanat qui era, i li som dit que acompanyava en Caldentey de Manacor a entrenar, -mentre rebia instruccions per el Talkie- al guarda algú li comunique que en tornar deixi es cotxe al parking.

Si, ja se que quant ve n'Alejandro Sanz a "cantar", allò s'omple de cotxes i s'ha d'entrar al parking. Però anar a entrenar un campió d'espanya dues hores, entre setmana que no hi ha ningú, i jo no he vist cap senyal de prohibit aparcar.... per favor.

kasper 

 

 

Capvespre d'astronomia a Porto Cristo.

torro | 10 Juny, 2011 15:10

http://portocristo.org/index.php?option=com_content&view=article&id=168%3Atarde-de-astronomia-&catid=12%3Ainici&Itemid=64&lang=ca

Es el proper dia 22 que es va a votar?.

torro | 27 Abril, 2011 19:51

Es el proper dia 22 que es va a votar?.

Si algú em promet que tornarà a obrir el Dic del Oest, al manco per la part  de d'alt, per poder-hi tornar a passejar, a veure i fotografiar els vaixells que hi atraquen... pot ser el votaria.

PP-PSOE no cal, ni aigua.

El darrer Technical Pan

torro | 27 Abril, 2011 18:27

El darrer Technical Pan

De fet no es el darrer, en vaig trobar dos pel cul d'un calaix. Fa com a mínim mes de 10 anys que hi eren.
Com ja no hi ha Technidol per revelar-ho, vaig tirar de Ilford PQ universal, fent la prova de la gota. Em va quedar un negatiu molt dur, serà mal de positivar, però alguna cosa en traurem.

Per dins de la gelera ja tenc uns quants sustituts -Rollei Advanced Technical Pan (ATP 1.1)- que no he provat mai. Es que a 32 ISO, no va be segons qué.
1 2 3 ... 19 20 21  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS