Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Guillem Balboa Buika, batle d'Alaró

evamarilen | 17 Juny, 2017 21:12 | latafanera.cat facebook.com google.com


Aterratges guineans
portadors de gran riquesa,
sembradors de gran bellesa
als Països Catalans!

Dos Guillems tan guineans
Com Balboa i com d'Efak,
A Mallorca ho deixen clar:
Fangs i Bubis són germans!
 (Segueix)

En blanc i negre

evamarilen | 09 Juny, 2017 11:21 | latafanera.cat facebook.com google.com

Davant opinions manifestades públicament a mitjans de comunicació (1), amb motiu de la presa de possessió de qui es considera a si mateix «el primer batle negre dels Països Catalans», em vénen al cap algunes reflexions personals que em porten a tenir ganes de compartir-les suara mateix, una setmana abans que se'n produeixi l'esdeveniment a la vila mallorquina d'Alaró.

 (Segueix)

Dakar 2017, per Amèrica Llatina

evamarilen | 03 Gener, 2017 11:14 | latafanera.cat facebook.com google.com

Cada vegada que m'entaferren pels nassos imatges d'aquest rallie tan frenètic com esperpèntic que porta el nom de Dakar 2017, em vénen a la memòria les retxes que vaig escriure a finals de l'any 2000, tot recordant allò que jo havia viscut i patit quan, als organitzadors europeus, no se'ls va ocórrer cap altra idea que fer una «París a Dakar, passant pel Sàhara»

A l'any 2017 em referm en allò que pensava, creia i deia l'any 2000:

 (Segueix)

La soledat cridanera d'un poeta tan massís, Miquel López Crespí

evamarilen | 01 Agost, 2011 22:17 | latafanera.cat facebook.com google.com

Després de passar uns dies a la Península, de retorn a la Roqueta, em trob amb una notícia colpidora, que em deixa l'ànima ferida ben endins: l'atemptat de caire feixista, amb què s'arrabassa del seu lloc original el panell explicatiu col·locat el proppasat mes d'abril al racó de la memòria de Porreres, amb la rèplica del mural de Frau...

El faristol senzill, llevat d'enmig de molt males maneres, contenia el poema original “Els nostres morts”, de l'escriptor pobler Miquel López Crespí.

 (Segueix)

Cap al Mur del Memorial republicà, a Palma

evamarilen | 23 Maig, 2011 17:36 | latafanera.cat facebook.com google.com

Dissabte, 28 de maig de 2011 a les 16:50 del capvepsre, no m'ho puc perdre! Em faig present al Cementeri de Son Tril·lo, a Palma (just davant la porta d'entrada més propera al torrent de la Riera). Per molts de motius!

L'Associació Memòria de Mallorca convida a l'Acte Inaugural del Mur de la Memòria, que tindrà lloc a les 17 hores al Cementiri Municipal de Palma.

Es prega que s'hi arribi amb 10 minuts d'antelació i que se'n doni la màxima difusió a la convocatòria que figura en aquest cartell.

 (Segueix)

L'assassinat terrorífic nordamericà del terrorista internacional Ben Laden

evamarilen | 05 Maig, 2011 12:16 | latafanera.cat facebook.com google.com

M'alegra veure respostes i comentaris promptes a la nota que vaig publicar fa poc:

“Si el governant d'un suposat “estat de dret” actua com ho fa el líder d'un denominat “grup terrorista”, assassinant amb nocturnitat i alevosia, sense cap ordre judicial a la mà, en territori estranger, no se'l pot titllar d'assassí, d'il·legal, d'immoral, de bandit o de terrorista? I no es mereix de ser enduit davant cap tribunal, amb ordre de recerca i captura? Una mica mal d'entendre tot això!”... Aplaudir uns assassinats no em sembla la manera més democràtica i cívica d'acollir una notícia tan manipulada com la mort de Bin Laden i d'altres familiars seus... En relació amb la mort de Bin Laden, se'm permet de creure que no és ver tot allò que ens conten? En bon primer dia, ni m'ho crec, ni m'ho puc creure!

 (Segueix)

Esquerra Republicana de Catalunya compleix 80 anys

evamarilen | 14 Març, 2011 22:49 | latafanera.cat facebook.com google.com

El 19 de març de 2011 Esquerra Republicana de Catalunya compleix 80 anys. Ho commemora, entre d'altres, amb un acte de celebració que s'organitza al mateix lloc on es va fundar el partit: a l'antic Foment Republicà de Sants (carrer Cros 7, Barcelona).

Ho recorda, amb imatges i paraules d'arreu dels Països Catalans, aquest vídeo nou amb el títol A espatlles de gegants...

 (Segueix)

Suport a la resistència sahrauïna, al passeig del Born, a Palma

evamarilen | 12 Febrer, 2011 11:27 | latafanera.cat facebook.com google.com

Avui vespre, divendres 11 de febrer, un cop acabades les activitats programades a Palma amb motiu de la celebració de l'11è Fòrum Social Mundial a Dakar (Senegal), hem volgut girar visita al grup de joves que han plantat la seva haima al passeig del Born en senyal de protesta i denúncia pública.

Parlant amb Salamu Ibrahimu, nascut a la wilaya d'Smara, a la regió desèrtica algeriana de Tindouf, i resident a Mallorca des de fa una desena d'anys, m'adon que la seva protesta i denúncia pública va dirigida directament al Govern espanyol.

 (Segueix)

Des de Mallorca, amb el Fòrum Social Mundial (Dakar 2011)

evamarilen | 05 Febrer, 2011 18:40 | latafanera.cat facebook.com google.com

L'11è Fòrum Social Mundial a Dakar (Senegal) s'inicia diumenge, 6 de febrer de 2011, amb la MARXA D'OBERTURA.

Enguany, com gairebé sempre, hi participa una representació nodrida de gent de Mallorca.

S'hi convida no solament a fer-ne un seguiment des de Mallorca, sinó també a implicar-s'hi més fermament...

Cosa que es pot fer, participant en les activitats programades a Mallorca, en col·laboració amb l'Assemblea de Moviments Socials, i que es poden trobar publicades a l'AGENDA (columna de la dreta)...

Es compta amb l'ajut inestimable de les noves tecnologies que ens permeten de ser-hi sense estar-hi...

S'espera que ens hi puguem veure cada cop més...

Des de la Comissió Coordinadora de l'AMS de Mallorca
CB

Contra la violència masclista... amb síndrome egípcia a Palma...

evamarilen | 02 Febrer, 2011 08:56 | latafanera.cat facebook.com google.com

Sempre que es comet a Mallorca l'assassinat d'una dona a mans d'un home, se'ns convoca a participar en una concentració que acostuma a realitzar-se al passeig del Born de Palma.

Tothom ho sap i ho pot saber!

 (Segueix)

Mallorca, al Fòrum Social Mundial Dakar 2011

evamarilen | 22 Gener, 2011 19:58 | latafanera.cat facebook.com google.com

Aquesta darrera setmana del mes de gener de 2011, s'han fet passes considerables, encaminades a la participació mallorquina en la celebració de l'11 Fòrum Social Mundial que enguany es fa a la ciutat senegalesa de Dakar.

D'una banda s'ha sabut que gairebé una dotzena de persones fan comptes de desplaçar-s'hi des de Mallorca, mentre d'altres, en un nombre cada cop més gran, s'apunten a participar-hi de manera directa emprant les noves tecnologies de la informació i la comunicació més interactives.

 (Segueix)

Presències mallorquines als Fòrums Socials Mundials

evamarilen | 16 Gener, 2011 18:51 | latafanera.cat facebook.com google.com

Enguany, quan es compleixen 10 anys des que se celebràs a la ciutat brasilera de Porto Alegre el Primer Fòrum Social Mundial, la ciutat senegalesa de Dakar n'acull l'onzena edició -la segona que es fa íntegrament a Àfrica, després de Nairobi l'any 2007.-

Tant a la primera edició de l'FSM com a la darrera, i en altres edicions intermèdies, s'hi ha fet efectiva la presència física de gent mallorquina, delitosa de fer-hi aportacions suggeridores i de recaptar-n'hi iniciatives i experiències d'arreu del Planeta relacionades amb la lluita per “un altre Món possible i una altra Mallorca també.”

 (Segueix)

Fòrum Social Mundial 2011, a Dakar (Senegal)

evamarilen | 03 Gener, 2011 21:45 | latafanera.cat facebook.com google.com

L'edició del Fòrum Social Mundial 2011 és a punt de celebrar-se a la ciutat senegalesa de Dakar.

El mes de febrer proper, com en altres edicions anteriors, la presència de gent mallorquina que fa comptes d'atansar-s'hi ens ha de permetre fer-ne un seguiment acurat.

Amb ganes d'aportar-hi suggeriments i propostes, i, també, de compartir-hi experiències amb altra gent d'arreu del Planeta, l'enfrontament amb el model neoliberal esdevé el bassó de la lluita per “un altre món possible.”

 (Segueix)

Carta oberta a la senyora Obama, sobre Rwanda

evamarilen | 08 Agost, 2010 08:59 | latafanera.cat facebook.com google.com

Senyora Michelle LaVaughn Robinson Obama:

Avui diumenge, 8 d'agost de 2010, vós sou a Mallorca. Siau-hi benvenguda!
Demà dilluns, 9 d'agost de 2010, són les eleccions presidencials a la República de Rwanda, on governa des de fa massa temps un militar anomenat Paul Kagame.

Si vos plau i vos lleu, pegau-hi una ullada i parlau-ne clarament amb el vostre espòs, Barack Hussein Obama II, considerat com l'home més poderós de la Terra.

 (Segueix)

Disculpin-me la falta d'ignorància!

evamarilen | 29 Juliol, 2010 16:41 | latafanera.cat facebook.com google.com

Dijous passat vaig al metge del PAC per demanar-li si m'he de vacunar abans d'emprendre el vol cap a terres llunyanes... Em diu que no ho sap. Que me'n vagi a “Sanitat Exterior”. Li deman on és això, i em diu que no ho sap... telefona... Resposta: “Sanitat Exterior es troba al carrer de Cecili Metel...”

L'endemà mateix, divendres, me n'hi vaig cap dret: “No, això no és aquí. Ha d'anar a la Delegació del Govern!” - m'assenyala amablement la guarda de seguretat, a l'entrada.-

Per qüestió de vacunes, he d'anar a la Delegació del Govern? Me n'hi vaig tot d'una, seguint les instruccions rebudes en un paperet que diu: “Sanidad Exterior. Horario para información de vacunación internacional. Lunes a viernes de 9:00 a 13:00 horas. Delegación del Gobierno C/ Constitución, 4 07001 Palma Teléfono 971 989160.”

Em trob amb un Guàrdia Civil a la porta d'entrada. Em demana: “Qué busca?” - “Vénc per vacunes internacionals!” - “Vacunas,? Aquí a la izquierda” (a la meva dreta, clar!).

Hi trob dues funcionàries que romanen assegudes darrera de sengles taules.

“Que tiene hora?” - “Vénc per saber si m'he de vacunar, abans de viatjar a...” - “Pero tiene hora?” - “Per saber si m'he de vacunar...” - “Mi compañera le dará hora...”

La companya d'aquella altra funcionària que m'ha dit això, després de navegar una bona estona per dins l'ordinador, i d'haver-me demanat les dades personals “según figuran en el DNI” -quan sent que li dic Cecili-, a la fi, em diu que m'ha reservat hora amb el metge per al DIA 10 D'AGOST A LES 9:30.

He d'esperar 12 dies perquè se'm digui si m'he de vacunar o no, i de què!

Li deman si, com a mínim, em pot passar algun comprovant de la cita esmentada... M'ho escriu en un d'aquells paperets grocs insignificants... que ja ni sé quin nom tenen...

Vaja, que perquè un ciutadà d'aquestes illes nostres pugui saber si s'ha de vacunar o no, abans d'emprendre viatge cap a terres llunyanes, primer ha d'acudir a la Delegació del Govern d'Espanya (com a la Rússia del temps d'Stalin?!). Llavors hi ha de demanar hora. La hi han de concedir. S'hi ha de tornar a fer present, quan li ho indiquin... I ja veurem què passa.

Tant de bo que el metge, llavors, no li digui que ja és massa tard...

A l'era de les noves tecnologies, “disculpin-me la meva falta d'ignorància”, com deia el savi “Cholo”.

Valenta dona rwandesa: Victoire Ingabire UMUHOZA

evamarilen | 26 Juliol, 2010 19:22 | latafanera.cat facebook.com google.com

“Poble rwandès, t'ha arribat l'hora del canvi!” Amb aquestes paraules la candidata a la Presidència de la República de Rwanda, Victoire Ingabire UMUHOZA, s'adreça a la població rwandesa i a les amistats que manté el seu país arreu del món (23-07-10).

”Rwandesos i rwandeses
Estimats amics de Rwanda i dels rwandesos,
Després de 16 anys d'exili, vaig tornar a la meva pàtria en pau. I és aquesta pau la que guiarà la meva acció política i la del meu partit, les Forces Democràtiques Unificades -FDU_Inkingi-, per eradicar la injustícia i trencar totes les cadenes que mantenen empresonats els rwandesos.

 (Segueix)

Estatutet d'autonomieta a ses Illetes

evamarilen | 04 Juliol, 2010 09:01 | latafanera.cat facebook.com google.com

La meva presència física a l'hemicicle del Congrés dels Diputats el 12 de setembre de 2006 em permet de tastar el gust amarg de la visió i el tractament de les autonomies que, a la capital del Regne d'Espanya, tenen i mantenen les formacions polítiques que el componen.

Les dosis de menyspreu hi són més que considerables, a mesura que se n'augmenta el nombre de representants! Com més escons, més menyspreu!

 (Segueix)

Manifestació, a Palma, contra reforma laboral i altres mesures antisocials

evamarilen | 01 Juliol, 2010 15:29 | latafanera.cat facebook.com google.com

Manifestació a Palma, contra la reforma laboral i d'altres mesures antisocials del Govern espanyol i a favor de la convocatòria de VAGA GENERAL, duita a terme per organitzacions sindicals i moviments socials de Mallorca, dimecres 30 de juny de 2010.

Manifestació convocada a Palma, contra mesures antisocials del Govern

evamarilen | 28 Juny, 2010 19:39 | latafanera.cat facebook.com google.com

A la roda de premsa convocada avui migdia per entitats i organitzacions socials i sindicals diverses, s'ha fet pública la convocatòria de Manifestació cívica, per mostrar el desacord amb les mesures governamentals antisocials que han estat aprovades recentment.

DIMECRES, 30 de JUNY, a les 19 HORES, des de la plaça d'Espanya fins davant la Delegació del Govern, hi és convocada tota la ciutadania que s'hi vulgui manifestar...

Viuríem millor independents d'Espanya?

evamarilen | 17 Juny, 2010 11:30 | latafanera.cat facebook.com google.com

Divendres, dia 11 de juny de 2010, em vaig fer present a can Mateu Joan i Florit, "Marió", a la vila mallorquina de Sant Joan.

Li retornava els CD que m'havia passat, on romanen enregistrats números de la revista quinzenal "L'Estel" que ens serveixen per emplenar la seva web.

Aprofitant l'avinentesa, en Mateu hi féu unes declaracions breus que em vaig afanyar a gravar i reproduir amb aquesta eina tan comunicativa de què podem disposar avui dia.

"Viuríem millor independents d'Espanya?" És la pregunta que, des de fa estona, en Mateu Joan formula a tots els números del quinzenari "L'Estel".

En aquest vídeo, hi diu la seva i comenta certes reaccions que provoca la pregunta en l'àmbit de la comarca del Llevant mallorquí.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS