Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

El falcó del Rei

mirollull | 19 Novembre, 2005 22:36

Pareix el títol d’una rondalla, però no ho és del tot.

Crec haver llegit que per arruixar els estornells que envaeixen certs indrets de Palma es volen emprar falcons; no sé si es una xanxa o va de veres. Perquè d’aquesta manera, o els estornells fugen astorats o els falcons poden quedar esbraonats fent tantes volades.

Allò que sí es ben cert és que es muntà tota una honorable mascarada medieval des de Porto Pi fins en el Palau del Consell.

A la Sang, en honor de Melita, el falcó del Rei, adornat amb un vistós pompó damunt la caputxa, i que fou beneït eclesiàsticament, se celebrà un emotiu ofici religiós, i cinc nous falconers feren el jurament de fidelitat al Rei.

Melita, que acompanyaven altres vuit falcons, era portada pel Falconer Major del Regne, que vestia casaca negre rivetada de blanc i lluïa medalles i penjaroll.

A continuació, en el Palau del Consell, on aquest va ser nomenat Protector del Reial Gremi de Falconers, Melita va reposar en l’amatent i molt honorable braç enguantat de la Presidenta.

En resum, tot un fastuós i bell retorn d’una tradició, iniciada per Carles I d’Espanya, en torn d’una au emblemàtica, que, domesticada, es passa part de la vida amb els ulls tapats: el falcó pelegrí, un ocell carnisser, la femella del qual, com és habitual entre les aus rapinyaires, té una grossària i pes molt superiors als del mascle.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb