Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Medalles

mirollull | 06 Novembre, 2005 17:40

Quan jo era nin, a les nostres illes, no era difícil que et donassin una medalla. Pel carrer, el de Sant Nicolau mateix, aturaves unes monges –sempre anaven dues juntes–, besaves la corretja, el cordó o el rosari que penjava de la cintura sobre l’hàbit, i et podien donar una medalla del Cor de Jesús o de la Miraculosa, que, endemés, era beneïda.

Uns anys després vaig saber que també en el “Salón de Otoño” es concedien medalles a les obres d’art considerades millors, i que algunes institucions i entitats atorgaven l’honor d’una medalla a persones o agrupacions per actituds i actuacions rellevants.

Ara, ja que les coses han canviat i no és fàcil trobar una monja que et doni una medalla i Medalla de plata XXXII Salón de Otoñoel “Salón de Otoño” ja no existeix, sants organismes de l’administració autonòmica i local, han reprès, més que indignament i amb gran entusiasme, el repartiment de medalles, amb una barreja desigual i confusa –i d’ara sí, ara no– de destinataris i amb una inadequada i anticipada publicitat de llistes.

Potser hem assolit un sistema generosament "democràtic" de concessió, però tenc un dubte: l’actual manera de repartiment ¿afegeix cap honor a qui rep la medalla o ha rebaixat la credibilitat de la distinció?

No voldria que això que he escrit se suposàs fruit de ressentiment per la meva part. Gens ni mica. Jo no em puc queixar: em donaren medalles beneïdes i en tenc una del “Salón de Otoño”.

Comentaris

penjar medalles porta vots?

Romy | 06/11/2005, 22:48

Com bé dius, mirollull, avui dia n'hi ha que governen i es dediquen a penjar medalles a tot cristo... No serà que ho fan pensant que, penjant avui medalles a la gent, demà n'obtenen vots i grans prebendes? Fins i tot volen penjar pel coll unes medalles a missioneres i missioners que es troben en terres llunyanes! I els pagaran els viatges d'anada i de retorn! Ara pensa si n'hi ha de diferència entre allò que fou ahir i allò que fan avui!
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb