Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

La justícia, arma llancívola

mirollull | 15 Agost, 2006 21:41

Que la justícia actuï per pressions o per interessos espuris, no és cosa de fa poc. La meva opinió és que el seu prestigi i serietat d'actuació varen anar minvant en anar pujant l'autocràcia socialista.

Vivint a Madrid, vaig veure com l'Audiència Nacional, és a dir, el senyor Garzón, ocupat, deien, en moltes de causes, no va posar cap objecció per admetre i tramitar amb prioritat -a pesar que no pareixia assumpte de la seva jurisdicció- la querella instada per una entitat, més bé pel seu president, un senyor que aleshores no se sabia que aniria a presó.

Aquella querella va originar bastants de problemes i maldecaps. ¿Com va acabar? No ho sé, quan vaig tornar a Mallorca no estava sobreseguda ni tancada ni sentenciada. Supòs que ha acabat perduda en un munt de lligalls.

Quan el senyor Conde, que era el president de l'entitat (Banesto), va aconseguir el domini total de Cementos del Mar, S.A., en la qual empresa el banc tenia el cinquanta per cent del capital social, perdé l'interès en la prossecució de l'acció judicial: ja havia iniciat el domini de totes les cimenteres participades pel banc.

Conec aquesta història perquè, segons m'informaren, el meu nom figurava a la llista de querellats (després modificada) preparada inicialment.

L'època més dura del conflicte va ser 'entretinguda'. Cementos del Mar va tenir dos consellers delegats amb iguals atribucions ambdós: el que venia essent-ho des de feia anys, proposat per Banesto/tradicional, i un de nou imposat per Banesto/Conde.

També va entrar a l'empresa un observador/informador designat per B/C. El meu despatx era ample i potser per això i perquè les meves funcions eren d'organització i control, li posaren la taula vora la meva. Des del primer dia ens duguérem bé; i no em vaig estalviar comentaris que creia oportuns, com, per exemple, que em pareixia denigrant que un banc, per fer-se amb totes les accions i doblegar el consell d'administració, posàs una querella criminal contra persones de l'equip directiu que, al cap i la fi, actuaven segons les directius aprovades per la junta general (Banesto tenia el 50%) i duites a terme pel consell d'administració; i que per acabar-ho d'arreglar, Banesto/Conde utilitzava la querella criminal contra els directius d'una empresa que era client molt important i quasi exclusiu del banc.

Com podeu veure, usar la justícia com a pilota o com a arma llancívola, haura d'acabar admetent-se en el dret consuetudinari o, si més no, establir jurisprudència.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb