Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

La benedicció del ramat

mirollull | 14 Desembre, 2004 23:02

No fa molt, quan en el corral de prop de Neptú la comèdia encara no era tan barroera, mesquina i fastigosa com ahir i com, desgraciadament, pot continuar, un amic em va recordar que un altre amic comú, Josep Melià, que va ser secretari d’Estat amb l’UCD, deia que si un ciutadà normal assistís a un consell de ministres, li agafarien ganes de partir d’Espanya. I això ho deia, en Melià, en una època en la qual ningú s’hagués imaginat la degradació humana que arribaria a afectar la classe política en un sistema més plutocràtic que democràtic.

¿Què diria, l’amic Melià, avui, després de la descarada i cínica representació, transmesa per la TV, d’un parcial president de govern?

Vàries vegades vaig obrir i tancar el televisor, i cada vegada m’aparegué el president amb la insistent denigració de l’anterior govern; i també vaig sentir la seva benedicció de les espontànies manifestacions en el carrer de Gènova, com si ell no sabés que el ramat va on vol el pastor ajudat pel ca.

Ja sé que «la Història està feta d’històries irremeiablement repetides» i que hi ha moments --possiblement subsegüents a anys de baixa qualitat de l’ensenyança i de fracàs escolar-- que encara poden superar altres anteriors en tristor i desànim.

A pesar de tot, potser queden espurnes a bastament de clarividència i rebel·lia. Avui mateix, una amiga m’ha dit que no pensa votar mai pus, que tots són iguals d’inconseqüents i indignes de confiança. Jo, fa anys que no m’he acostat a un col·legi electoral si no ha estat per acompanyar qui volia votar, i, per tant, cap partit polític m’ha defraudat en les meves esperances. Però, mentre figuri en la nòmina d’Hisenda, tenc dret a blasmar els gestors/servidors públics i de queixar-me de la seva malversació.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb