Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Els macacos d’Atsushi Iriki

mirollull | 11 Desembre, 2004 12:57

De vegades se m’ocorren idees inquietants. Segurament una bona part de la culpa la tenc jo, que no estic al dia i segueix creient en l’aprofitament de recursos, en la rendibilitat de la producció, en la remuneració adequada del treball i l’esforç, etc, etc.

¿A qualcú li pot estranyar que, amb aquests prejudicis, consideri d’un cost excessiu i innecessari la més evident aportació de les Autonomies d’Espanya a l’Espanya de les Autonomies? Aquesta aportació, tan dispendiosa que confina amb el desfalc, és la proliferació de polítics, de funcionaris polititzats, funcionaris que fan feina, assessors, analistes, traductors, immersors, psicòlegs, especialistes digitals... i tots altres que esperen que s’enllesteixi l’oficina per tenir un lloc on estar.

Seguint amb la meva mania d’eliminar despeses innecessàries i que el valor dels costs no sigui major que el del resultat que proporcionen, proposaria un experiment començant a Madrid: cedir el Palau de Congressos al científic japonès Atsushi Iriki per traslladar-hi els macacos del seu laboratori de Saitana.

Diuen que els macacos que han crescut en el laboratori no són especialment intel·ligents, però el científic espera que aviat podrà mantenir, inicialment en un llenguatge simple, conversacions amb ells. D’altra banda, s’ha demostrat que vivint juntes en el laboratori, aquestes moneies, són capaces d’aprenentatge i de realitzar determinats actes i comunicar-se entre elles, i que això no les seria possible estant en llibertat.

Resultat previsible de l’experiment: En menys temps i sense profundes i brillants discussions i desqualificacions, i evitant el fracàs numèric de vots per manca de dits, el Congrés funcionaria amb la precisió d’un rellotge i a un cost notablement més baix que ara.

I si qualcú pensa que dic dois, que triï entre els macacos i els congressistes, un portaveu dels quals vaig sentir per televisió explicar no sé què dient que era una reflexió no meditada. Comprenc que vulgui dir que ells pensen menys que els macacos d’Atsushi Iriki. Trob, amb tot, excessiu que digui --i això ha dit realment-- que pensen sense pensar.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb