Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Ni moros ni cristians

mirollull | 02 Desembre, 2004 22:31

És curiós que per simples fal·làcies s’entaulen discussions sense altra utilitat que produir aldarulls i distreure’ns de la veritable importància de la qüestió a debatre.

¿Qualcú sap què està dient sobre la religió en l'ensenyança? Dóna la impressió que només s’intenta, sense la mínima espurna de racionalitat, defensar o mantenir interessos sectaris.

Per mi, si la religió figura com una assignatura més en els programes d’ensenyança, és clar que ha de formar part integrant, juntament amb la seva avaluació acadèmica, del pla d’estudis.

Una altra cosa és que la religió, en la seva accepció normal, sigui matèria inclosa en altres assignatures, com Història o Ciències Socials, per exemple.

Si en dir religió hem d’entendre doctrina cristiana, igualment tenc ben clar que no ha de figurar en l’expedient escolar, ni més ni pus, perquè no hi té cap lloc dins un programa d’estudis. No hi pinta res ni l’adoctrinament catòlic ni el de cap altra confessió o creença.

Catecisme de l'abat Fleuri

I ja és per llogar cadiretes que mentre es parla sense parar de l’Estat no confessional que és el Regne d’Espanya, el govern introdueixi a les aules professors mahometans per ensenyar la seva doctrina.

No crec que si, pel Concordat i el temps que li resta de vigència, s’ha de seguir mantenint professors d’ensenyança catòlica durant uns anys, es justifiqui contreure nous vincles per qüestions religioses. Ja ha quedat lluny el temps de tots moros o tots cristians, dit en un altre sentit però que aquí cau bé. Ara és més raonable, ni moros ni cristians.

Si volem tornar als temps en què, segons les cròniques, convivien en pau moros, jueus i cristians, ho tenim cru.

El risc és excessiu. Uns, millor o pitjor, han anat canviant amb els segles, i no duen la creu alçada davant les espases. Altres continuen ancorats en el passat i sols amollen amarres per dur endavant, amb ganivets, fusells i cinturons explosius, en nom de déu, la seva fanàtica expansió.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb