Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

Paritat i tocahores

mirollull | 01 Octubre, 2004 11:29

Ara també mos surt el Govern basc amb un avantprojecte de llei "para la Igualdad de Hombres y Mujeres que determina la presencia paritaria de ambos sexos en las listas electorales presentadas al Parlamento y a las Juntas Generales".

A mi, ¿què voleu que us digui?, aquesta obsessió que els ha agafat als polítics i altres espècies em pareix una bajanada de tocahores, llevat que sigui una simple trampa masclista per evitar que les dones, en la participació en el comandament polític, administratiu i empresarial, superin els homes o els vagin desplaçant totalment.

Fa anys, en un article publicat, ja vaig escriure que les dones poden ser tan aptes o inútils com els homes; en les aptituds i capacitats no veig diferència per qüestió fisiològica.

Aqueixa paritat, d'altra banda, tampoc la veig clara. Si volen endinsar-nos per aquests viaranys, ho hem de fer amb totes les conseqüències. Si parlam de gènere, potser no ens hauríem de limitar a la divisió de masculí i femení. I si la paritat es vol determinar, cosa que pareix més natural, en relació al sexe de les persones, això ja és més complex, i més ara que s'està reivindicant una classificació -no nova, per cert- de la realitat humana més ampla.

Per agrupar les persones -i més si ens referim a grups polítics o de poder (aquí la divisió voreja l'absurd)- no té ja cap sentit la simplista i acostumada divisió dual; potser hem de començar a pensar en la divisió psicològica sexista en tres identitats: masculina, femenina i homosexual (si és que així com van les coses, basta en tres entitats).

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb