Anotacions més o manco impertinents

Indicació prèvia: Impertinent. - Que diu o fa coses fora de propòsit, molestes, irreverents, etc.

La sèquia, el pont i el gat

mirollull | 07 Febrer, 2006 23:09

Mira per on, ara seria un bon moment perquè les dues grans madones, la de Ciutat i la de Mallorca, poguessin fer una cosa ben feta per salvar dues construccions palmesanes que, de cop i volta, han passat a ser importantíssimes.

A l’explanada de Ses Estacions, quan l’adesin una mica, hi podrien posar es tros de la sèquia mora que fa nosa per fer pisos. La podrien col·locar, més o manco, on ara hi ha la via del tren, amb el cap de més enfora una mica més alt, baixant en lleugera pendent cap a la part de l’estàtua del rei cristià. A mitjan camí, podria passar per l’ull del pont del tren d’en Bennàzar, que, com a diadema, es podria reconstruir transversal a la sèquia.

Al cap d’enfora, no hi quedaria malament una de les cares de pedra de les piques de Raixa –allà ningú se’n donaria compte que no hi fos– rajant vi.

Jo crec que el conjunt podria quedar molt bé. I de passada, es llevaria un obstacle a la madona de Mallorca i la madona de Ciutat resoldria la ubicació, amb els afegits que fessin falta, de les pedres que queden del pont.

Em direu: perquè una font amb vi? Ben senzill, així podríem cantar allò de «Baixant de la font del gat»: amb aigua no s’agafen gateres, i no estaria bé haver de cantar «baixant de la font del moix».

La cosa pot plantejar un dubte: que no quedi bé.

Si això passàs, o hi hagués moltes de queixes, seria ben fàcil d’arreglar. Una pala excavadora –o totes les que fossin necessàries: es paguen per hores– i els enderrocs, a la mar per eixamplar el moll!

La Sala, ja hi té pràctica en fer y desfer, sobretot el parc de Ses Estacions, i els ciutadans ja ho prenem com un divertiment municipal.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb