URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Espai públic?

Alternativa | 07 Setembre, 2006 08:32 | facebook.com twitter.com

Com cada estiu l’ocupació de la via pública a Pollença no compleix l’ordenança municipal (2002) i l’espai públic s’ha vist reduït a angosts passadissos per les taules, cadires, publicitat...  . La voracitat dels negocis ha ocupat  places, voreres, zones blaves i aparcaments... i s’ha arribat a menjar arbres, com els tarongers dels carrers Verge del Carme i S. Pere del Port.

 A Pollença hem recomptat 361 taules i 1366 cadires ( més de la meitat 702 a la plaça major), al Port no hem tingut valor o força per  fer un recompte.

 A molts de lloc les taules i cadires no estan a un metre de distància del mobiliari urbà (capítol II, article 6b). Tampoc es respecta el 1,50 metres per passar sense obstacles (capítol II, article 6d). Hi ha negocis que no compleixen el percentatge o relació que ha d’haver entre les cadires i taules interior i exteriors (Aquells establiments que tenguin autoritzades un màxim de 30 places a l’interior, podran obtenir també com a màxim el mateix nombre de places a l’exterior. Els establiments que tinguin autoritzades des de 31 fins a 50 places a l’interior, podran tenir a l’exterior una ocupació màxima del 80% de les places autoritzades a l’interior. En el cas dels establiments que superin les 50 places autoritzades, el nombre de taules i cadires col·locades a la via pública no podrà excedir del 60% de les autoritzades per a l’interior. Aquests percentatges d’ocupació podran ésser augmentat fins a un 50% sobre el tant per cent corresponent, d’acord amb la disponibilitat d’espai públic exterior. En tot cas, la decisió final sempre serà de l’ Ajuntament (capítol III article 6ª))

Un altre incompliment de l’ordenança és que els negocis que ocupen la via pública no col·loquen la llicència que acredita el dret a l’ocupació emmarcada a un lloc visible per a coneixement general…( capítol III article 5 c).

 

Evidentment és normal que els negocis intenten aprofitar al màxim els mesos de temporada, però  a vegades haurien de pensar que ocupar d’una manera tan abusiva l’espai públic  no dona precisament una bona imatge del municipi, i és penós veure com els turistes has de ser  vertaders malabaristes per circular amb un cotxet de bebè.

Evidentment l’Ajuntament té també una responsabilitat important, per tot això li demanam  que o bé faci una nova ordenança o que faci complir la que tenim.

                                  Un exemple; carrer Cresques al Port de Pollença


 

Comentaris

Tomeu del Lloquet

si tothom ho fa...

Tomeu del Lloquet | 07/09/2006, 09:08

En conclusió: Pollença és un poble on les lleis estan per fer guapo i la gent respecta les que li convé i deixa de banda les que li son molestes o perjudicials economicament. Tot avalat per l'atmosfera d'impunitat que es respira. La frase que pot resumir molt bé això: "però si tothom ho fa, perquè no ho puc fer jo!".
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb