URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

ABRIL DE REPÚBLICA III. POLLENÇA.

Alternativa | 25 Març, 2006 20:59

ABRIL DE REPÚBLICA III. El mes d’abril celebram per tercer any consecutiu els actes d’homenatge als republicans. I celebram la República, perqùe fou un parèntesis de llibertat i democràcia entre dos dictadures militares, el primer govern democràtic d’ aquest país, el primer que va reconèixer la diversitat nacional de l’ estat, el primer i únic govern laic que ha hagut a Espanya. Una República que va professionalitzar l’ exèrcit, millorar l`educació, impulsar la cultura, fer reformes agràries i canviar la legislació laboral en pro de l’igualtat econòmica. Tot això celebram als actes d’abril de República. L’acte central d’enguany serà l’exposició, ARTesania a les presons feixistes, al Museu municipal, dividida en dos espais; el primer dedicat a la República (llibres, fotografies, documents, objectes... Per desgràcia molt de material va ser destruït per la repressió dels vencedors i la por dels vençuts), i el segon espai dedicat als dibuixos i artesania realitzat per presoners pollencins a les presons i camps de concentració feixistes. Aquesta exposició ha estat possible gràcies a la feina i col·laboració desinteressada de molta gent, però des d’aquí volen donar les gràcies especialment als republicans supervivents i familiars dels presoners que han cedit alguna cosa més que objectes. La finalitat de l’exposició és completar la nostra història col·lectiva, actualitzar i tornar a recuperar el millor de la lluita dels que ens varen precedir en l’ intent de construir una societat diferent, més democràtica i igualitària. Per això cal obrir la memòria, conèixer la veritat. . No demanam revenja, ni volem reobrir velles ferides, només demanam una mica de record ( incòmode per a alguns) i dignitat. Podem perdonar però no hem d’oblidar. Si deixam que la nostra memòria sigui captiva i desarmada, els feixistes hauran aconseguit els seus darrers objectius. Per tot això convidam a tothom a participar als actes d’ Abril de República. Iniciativa Ciutadana per Pollença.

Comentaris

tomeu del lloquet

Horaris

tomeu del lloquet | 26/03/2006, 17:20

l'horari de les xerrades el tens al cartell que hi ha al mateix bloc. l'horari del museu, on estarà exposada l'exposició, es de 10.30 a 13.00h. el museu està al convent de Pollença, molt cèntric. Com que creiem que és ridícul l'horari mirarem de que se pugui obrir més. Estarà obert tot el més d'abril.També obrirem els dies de les xerrades i els actes. Moltes gràcies per interessar-te i si pots dona-li difusió.
Maria

Enhorabona.

Maria | 26/03/2006, 14:42

Calen i són importants iniciatives com aquesta. ¿Podeu dir des dates i horari?. I , si no és molt demanar, pels que no som de Pollença, l' adreça del Museu Municipal
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb