Joana Maria

Esborranys d'avui per demà

La indefensió d' un infant maltractat

Joana | 11 Juny, 2006 00:08 | meneame.net facebook.com google.com

Resulta realment esdgarrifador que des de dimarts a la nit, fins  el diumenge, els Serveis Socials del Consell de Mallorca sols no hagin pogut fer altra comunicat  sense dir altra cosa que sobre el cas de nin maltractat i en coma a Son Dureta més que les avaluacions fetes a la família adoptiva “eren favorables”.

En el primer dia després de l’ ingrés (dimecres) podien haver mantingut una actitud de sorpresa i una voluntat d’investigació, en el segon (dijous)   podrien haver intentat explicar els motius del seu minso seguiment  quan la policia, a partir dels informes metges  ja havia explicat que totes les lesions no se podien haver produït el mateix dia, en el tercer (divendres) podrien haver intentat  explicar per quins motius no varen detectar que els maltractaments  s’havien des dels primers moments de l’adopció ja que se sabia que s’ havia ingressat el nin al 2002  amb un braç romput i la mare ja havia confessat que l’havia empès contra la paret i enterra fins que el va deixar inconscient i en el quart (dissabte) quan els diaris ja havien publicat que segons investigacions de la policia en tres anys va haver de ser atès unes quaranta vegades en els serveis d’urgència d’ una assegurança privada,  aquests Serveis  Socials ( del CIM) s’haurien d’haver dissolt o fus. ¿Ens volen fer creure que només passa el que ells veuen?.

 Se suposa que, quan s’adopta un nen, s’ ha de fer un seguiment  molt  més puntual  que si el fill és biològic. Me deman si no hi poden haver  molts altres casos de maltractaments a infants de Mallorca sobre el que ningú no sap res fins que es converteixen en realment greus. Diuen que una professora ho havia vist , però no ho va denunciar a la conselleria. Tampoc ho varen fer els veïnats. ¿ Les institucions estan preparades per a rebre i atendre denúncies d’aques tipus? Encara no sabem si el nin ha sortit del coma profund ni si les seves lesions seran irreversibles.

Comentaris

coco

cocoyu

coco | 17/10/2008, 02:41

wedding dresses wedding dresses
wedding gowns wedding gowns
bridal gowns bridal gowns
lace front wigs lace wigs
wedding invitations invitations
lace wigs wigs
full lace wigs wigs

Albert

Tambè es l'hora de la justicia

Albert | 13/06/2006, 06:10

L'inefable Barcelo, fiscal en cap a les Illes Balears, que obri una investigació i la faixi extensiva al sumari obert en el jutjat d'instrucció que veu el cas i que "tuti quanti" pasi a delarar.
Anabel

S'Institut y las clínicas que dicen

Anabel | 12/06/2006, 23:02

S'Institut que debio tutelar bien y ls clínicas donde atendieron a este niño destrozado deberían explicar por qué sucedió todo esto.Y los profesores del alumno que no fueron atendidos.
Fina

drama

Fina | 12/06/2006, 18:32

Plor i no ho deix del cao, pobre boix
Maricarmen

SENSACIONALISMO

Maricarmen | 11/06/2006, 22:28

ME DUELE EL TRATO SENSACIONALISTA DE LOS MEDIOS SOBRE ESTE DRAMA
Pere

Heu pensat que aquest nin va anar 40 cops a mans de metges?

Pere | 11/06/2006, 18:02

Aquest nin va anar 40 cop en tres anys a mans de metges d'urgències? No hi ha un historial clínic continuat que desvela sospites? una minuta d'emergències en cas de suposats maltracments? A l'escola alertaren d'un cop blau?
JMC

Re: La indefensió d' un infant maltractat

JMC | 11/06/2006, 12:35

Tres raons hi ha per explicar el que ha passat: 1. Manca de recursos: més educadors familiars, més treballadors socials, més recursos socials, més formació i més diners per fomentar la detecció precoç del maltractaments i la creació i implantació efectiva de protocols. 2. Més d'un professional no "ha volgut veure" el que passava per davant els seus uills per a no ficar-se en problemes. Possem en primer lloc el centre educatiu en el que estava escolaritzat, donat que el col·legi és una atalaia privilegiada per a la detecció d'aquests casos. En segon lloc els serveis sanitaris que han visitat el nin. Hi ha estudis i protocols que tipifiquen clarament les diferències entre les lesions provocades per accidents i les provocades per maltractaments. No me crec que en 40 visites ningú ho hagi pogut sospitar el que passava. Molt sovint basta amb una visita per donar l'alarma. 3. Hi ha dues "metaexplicacions" del que passa: els nins no voten i a la societat li falta conciència i sensibilitat per a considerar aquest problema una qüestió prioritària. La filosofia hegemònica de que tot lo que passa més enllà de la porta de ca teva no té importància dóna lloc a aquestes situaciuons monstruoses. Pot ser la bona gent s'escandalitzarà amb el cas de'n Miquel Àngel, però la detecció i erradiacació dels maltractaments a la infància no serà una de les línies argumentals principals a la propera campanya electoral. Tampoc decidirà molts vots. La societat desempara els infants. Personalment crec que la situació actual és pitjor que la de fa deu anys
Maria

S'Institut

Maria | 11/06/2006, 09:36

L'entitat que es responsabilitza d'això és S'Institut l'operatiu del PP de captar vots de vells i joves que fan esport. La resta, el que és social, deu fer nosa.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb