Administrar


Estadisticas de visitas

ENHORABONA! TENIM ESTATUT!

grosske | 22 Gener, 2006 13:37

Previsualitzar

Sí, "TENIM" perquè el futur Estatut de Catalunya també afectarà les Balears. Caminam (torturadament, però caminam) cap a un Estat espanyol modern i federal. des de la llibertat, la solidaritat i el pragmatisme. que, inevitablement, afectarà el conjunt de Comunitats Autònomes.

Quan el renou del PP, d'algúins mitjans i, fins i tot, d'algúns militars quedi clarament desautoritzat, vendrà un llarg camí d'altres reformes estatutàries que tendran en l'Estatut de Catalunya el seu punt de referència. Tant de bó que això es faci des de la racionalitat, ordenadament i, si és possible, procedint a la reforma constitucional necessària perquè aquest nou model d'Estat del segle XXI hi càpiga amb comoditat.

EPILEG: Matas s'ha compromés reiteradament a demanar per a les Balears el mateix nivell d'autonomia que tengui Catalunya. Ara que aquest nivell tendrà cara i ulls, com combinarà el Sr.Matas aquesta reivindicació amb el discurs apocalíptic que el PP mantendrà en contra de l'Estatut català?. Alguna cosa s'inventarà i jo em divertiré molt observant-lo

Comentaris

 1. Re: ENHORABONA! TENIM ESTATUT!
  Grooske els excessos dominicals no son gens bons. Es millor beure el vespre i després anar a colgar-se. Aquests aperitius en dejú, ens fan veure la vida de coloret de rosa i acabam desverietjant
  uf-uf | 22/01/2006, 16:25
 2. Sor Tomaseta, on sou?
  I podrem jugar en es quatre cantons, a panyores, i cantar Sor Tomaseta on sou.
  El dimoni poca-veu | 22/01/2006, 16:43
 3. Escepticisme
  Ai! Homos de poca fe!... Tal volta m'equivoc però vos assegur que no he begut. Ja veurem com va tot però jo crec que aquest era un envit fonamental de la legislatura, que si fracassava el PP tornava montat en AVE i que si tenia èxit, i sembla que ho tendrà, era un fet trascendent en la definició del model d'Estat (o es que m'han posat qualque cosa en el cafe en llet)
  grosske | 22/01/2006, 17:16
 4. Re: ENHORABONA! TENIM ESTATUT!
  ¿Pero no es la Constitución la que define el modelo de Estado? ¿O es que un presidente de gobierno puede saltarse la constitución? Mal asunto.
  marciano | 22/01/2006, 17:21
 5. paper mullat
  A veure si amb l'Estatut passa el mateix que amb el títol de Lo Rat Penat, que no serveix ni per a torcar-se el cul!
  valencianeta | 22/01/2006, 17:53
 6. Re: ENHORABONA! TENIM ESTATUT!
  Fa temps que el PSOE va abandonar les seves idees federalistes i republicanes, i no tots els sectors ideològics arran de l'Estat Espanyol d’IU són coherents amb aquestes idees. Salut!
  Manel | 22/01/2006, 17:55
 7. Re: ENHORABONA! TENIM ESTATUT!
  Veig que, per als "blogòfils"l'assumpte de l'Estatut interessa. Es cert, Marciano, que el model d'Estat el defineix la Constitució però també que la del 1978 es caracteritza per ser molt oberta i flexible. Per tant, seria impropi dir que via reforma d'Estatuts s'instaurarà un Estat federal (entre d'altres coses, seria imprescindible la reforma del Senat) però no és impropi dir que l'Estatut de Catalunya obre un camí "federalitzant" de l'Estat. El que diu en Manel és en bona part cert però res no és tan esquemàtic ni inamovible com això: avançam "torturadament" però avançam. Quant al suggeriment de la valencianeta, jo m'estim molt més el tradicional Scottecx. Es molt més suau
  grosske | 23/01/2006, 08:41
 8. mecagoens´estatut leyesorgánicas y toda constitución
  Tengo una pequeña duda, nada importante, pero me pregunto que si con el nuevo estatut se solucionarán: los problemas de transporte de esta comunidad , los problemas de sanidad, que ir a Menorca te cueste mas caro que irte a DUCHENDOLFFF, que la oferta lúdica consista en que haya más domingos de comercios abiertos, la vivienda, el paro, los pobres negros que no hará falta que los echemos pq se van a ir ellos otra vez de emigrantes a buscar oportunidades a su lugar de origen, los sin techo de esta "capital del mediterráneo", lo digo pq si no es así.. QUE COÑO HACEN LOS POLÍTICOS DE AQUÍ PREOCUPÁNDOSE POR S´ESTATUT EN VEZ DE PONERSE MANOS A LA OBERA.
  ANA | 08/02/2006, 20:54
 9. M'agradarà veure-ho.
  Pot ser el Sr. Matas farà un tro. Per una banda vol el mateix que Catalunya, per a Balears, però per l'altra el PP li diu que no pot ser. Aleshores començarà a dir dois i se farà un "liarro". Al final rebentarà.
  Ca de bou | 08/02/2006, 22:01
 10. ¿Políticos manos a la obra?
  Querida amiga Ana (de fondo se oyen unos violines con una melodía embaucadora), permíteme que te aconseje sobre tu pequeña duda (los violines dan una nota aguda). Estimada inocente (los violines retoman su embaucadora melodía), los políticos lo que están haciendo con el "estatut", y futuros estatutos, es aumentando los unos e intentando mantener los otros más poder (otro golpe de agudos de violines) porque más poder= a más presupuesto= a más manejo de dinero (los violines a falta de más agudos ya se han pasado a los graves) me parece querida inocente que de esta manera tan gráfica me enterás perfectamente (los de los violines se han ido porque ya han echado sus ocho horas).Espero querida amiga que te haya servido de ayuda, pero no dejes de seguir planteando tus inocentes dudas sobre este mundo de políticos del que veo desconoces por completo.(Ahora suena una cuña publicitaria del Corte Inglés para el catorce de febrero). Un beso para todos y hasta la próxima. Chao.
  Miguel Lorenzo | 09/02/2006, 19:40
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS