Administrar


Estadisticas de visitas

SI A L'ESTATUT DE CATALUNYA

grosske | 18 Juny, 2006 09:30

Esper que avui el triomf del sí sigui aclaparador en relació amb el no i en relació amb l'abstenció

Fa cinc mesos publicaba un post titulat Enhorabona!, tenim estatut. El continuu reivindicant al 100%.

L'Estatut deCatalunya significa un pas decisiu cap a un Estat federal que consider tan positiu com imparable. El reconeixement de la realitat plurinacional de l'Estat - amb un contingut simbòlic molt potent - avança en paral.lel (Estatut Andalús i acord PSOE-BNG d'ahir mateix sobre el futur Estatut galleg).

El nostre propi Estatut - tot i ésser insuficient - és una passa de gegant en comparació amb la situació anterior que hagués estat impossible sense la dinàmica engegada per l'Estatut català.

Naturalment, sempre ens podem situar davant el dilema de la botella mig plena i mig buida però això no passa de ser una qüestió emocional.

En política el que compta és analitzar la correlació de forces en presència, calcular quin marge de maniobra es deriva de cada situació concreta i, per acabar, analitzar si una determinada proposta es sitúa en la banda alta d'aquest marge de maniobra, en la banda baixa o fora d'aquesta banda. Així de simple i així de complicat.

Donada l'actual correlació de forces, la reforma de l'Estat avança més aviat depressa i, en ocasions, amb els neumàtics relliscant sobre l'asfalt

Comentaris

 1. NO a l'Estatut de Catalunya
  Nosaltres també tenim molts motius per a dir NO a l'Estatut de Catalunya... però no ho fem en la jornada electoral, ja que es ilegal. Be, aquesta nit veurem quin és el resultat... pero sigui com sigui, les coses avui, canviarant molt el panorama polític a Catalunya, i de retruc a l'Estat espanyol... si ens deixen fora de les seves regles del joc... deurem deixar de creure definitivament en els estatuts...
  els uns i els altres | 18/06/2006, 10:23
 2. Equilibri no emocional
  Emocions a banda, l'estatut de dalt, retallat i tot, recull el deure general de coneixement del català. Aquí, tot i que vosaltres i el PSM ho defensàreu -ho recordarem-, no. Aquesta qüestió, de drets i deures, no és el contingut de cap botella mig plena, sinó que compromet l'estabilitat de la taula en què el vidre reposa. Si estam d'acord que l'estat implica quatre nacions -cadascuna amb sa nacionalitat corresponent-, quina taula pot recolzar damunt quatre potes de diferent alçada? NO a la trencadissa de tassons i botelles contra les rajoles.
  Jaume Lafont | 18/06/2006, 12:16
 3. Llengua
  Respect molt la postura de votar en contra de l'estatut de les Illes pel motiu de la llengua, però em sembla estúpid dir no a un estatut que en altres aspectes millora el que teniem pel simple fet de la llengua, l'article queda igual, ja que l'única diferència que hi ha s'ha enunciat que es retirarà al congrés. Tot i estudiar filologia catalana i que m'hagués agradat que s'equiparàs les dues llengües a aquest estatut jo hi votaré que si, no em sembla un motiu suficient com per renunciar a un nou estatut d'autonomia. Agrairé les vostres respostes.
  Estudiant de filologia catalana a la UIB | 18/06/2006, 14:34
 4. conxa
  idò jo són les cinc de l'horabaixa i encara no sé si votar si o no, la majoria d'amics meus, gent fins i tot de convergència, gent que no pertany a cap partit voten no. Jo encara no ho tenc gens clar.
  conxa | 18/06/2006, 15:10
 5. Re: SI A L'ESTATUT DE CATALUNYA
  Idò Conxa, si em permets la brona, ja és ben hora que et decideixis. Quant al tema de la llengua, efectivament la Consti comet un pecat original en discriminar les llengües distintes al castellà als seus respectius territoris. Però el "deure" de conèixer el castellà que estableix la Constitució no el trobam a moltes altres constitucions. Sense voler llevar importància a una discriminació impresentable, el cert és que es pot tenir una llengua normalitzada sense que la constitució (o l'Estatut) utilitzin la forma del "deure" de conèixer-la
  grosske | 18/06/2006, 17:25
 6. he votat si ...
  m'he decidit per la postura més lògica, de totes maneres la participació ha estat molt baixa, els p .... peperos ho aprofitaran al màxim.
  conxa | 18/06/2006, 20:16
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS