Administrar


Estadisticas de visitas

PSM: ESPECTACULAR MOVIMENT DE BIEL BARCELO

grosske | 07 Abril, 2006 06:54

L'anunci de Biel Barceló de presentar-se a la Secretaria General del PSM és un moviment polític d'extraordinari calat. Biel Barceló ha vengut a desmentir allò que tothom donava per descomptat: que les primàries per a l'elecció del candidat autonòmic (entre Mateu Crespí i Nanda Ramon) havien servit per liquidar el debat entre les dues línies polítiques que ambdós representaven.

Res a dir des del punt de vista formal. Fins i tot és molt més lògic que la línia política es defineixi a un Congrés i no a unes primàries.

A partir d'aquí vull dir el que és políticament correcte i que, a més, sent de bon de veres: màxim respecte al procés intern del PSM i el meu desig ben sincer que ho resolgui bé perquè estic convençut que la cultura política representada principalment  pel PSM és imprescindible perquè aquest pais conegui un futur de canvi i de progrés

Però no em vull quedar aquí i faré algunes consideracions "a vuela pluma" una mica més compromeses:

1.- En moments de crisi la primera intenció d'un partit és replegar-se sobre sí mateix, recordar els vells temps i llepar-se les ferides. Es una errada; en moments de crisis, és més important que mai tenir l'audència d'ensumar l'ambient i de posar-se al servei del que la ciutadania espera de tu. Crec que Barceló té aquesta audàcia.

2.- La pluralitat de l'esquerra d'aquest país és una riquesa a la que no convé renunciar i que, a més, pot ser molt útil des del punt de vista electoral... si la utilitzam amb intel.ligència (si la utilitzam per aixecar altars a la nostra autocomplaença pot esser un favor extraordinari que li facem a la dreta)

3.- No hi ha "a priori" possible per resoldre si una coalició electoral és convenient o no. Cada circumscripció territorial és un món i cada nivell institucional - Ajuntaments, Parlament, Congrés, Senat, Parlament europeu - té les seves pròpies exigències

4.- Però dit això i per no fer-me llarg posaré només un exemple. A Palma, l'any qui vé, que hi hagués 4 candidatures d'esquerres seria una catàstrofe per a les aspiracions de canvi a la nostra ciutat que, a més,  no respondria a cap plantejament programàtic, respondria a un plantejament de "chiringuito" molt beneficiós per al PP. De veres que no hem de fer res al respecte?. De veres que això només passa a Palma?. No cal dir que, davant aquestes qüestions, l'audàcia de Barceló m'atreu molt més que la resignació d'altres

5.- El Bloc nacionalista i d'esquerres que proposa Barceló (i que va més enllà d'una coalició preelectoral) és un projecte estratègic molt interessant però - supós que en Barceló també ho pensa - no és un projecte per demà (EU i EV han necessitat 7 anys de coalició electoral conjuntural per arribar a aquest projecte estratègic que s'anomena Alternativa. Esquerra Unida - Els Verds). Aquest Bloc vendrà de la voluntat i de la inteligència política dels seus protagonistes  i de la seva col.laboració honesta a les institucions i a la societat

Comentaris

 1. Noms equivocats
  Totalment d'acord amb tu. Però t'has equivocat amb els noms dels candidats: són Biel (no Sebastià) Barceló i Mateu (no Miquel) Crespí. Salut.
  Jo | 07/04/2006, 07:26
 2. Re: PSM: ESPECTACULAR MOVIMENT DE BIEL BARCELO
  Hola, I tu que hi estas ficat dins aquest mon, creus a dia d'avui que es posible, no presentar quatre candidatures d'esquerra, i aconserguir com a minim, que fossin dues (dic dues perque el PSIB, no el veig amb gens de ganes de fer cap coaliciò preelectoral). Crec que molts haurien de deixar l'orgull aparcat, i torna a fer una candidatura com la de Progressistes, que record va estar molt a prop de treure un escò al Congres. Graciès.
  Xavin | 07/04/2006, 08:06
 3. Un altre tema
  Hola, Recoman a tots la lectura del article d'opiniò de Miquel Angel Llauger, al diari Balears (7/4/06) sobre PP3. Fantastic. Graciès.
  Xavin | 07/04/2006, 08:12
 4. Grosske perque a L´Ajuntament només te senten a tú?
  Es molt curiós, peró he asistit a molts de plens i ho he comprovat, només et sent a tú. No l´entenc que passa que els altres estan callats, no tenen res que dir? Per un altre banda et felicit per fer al manco el que pots i motivar al menys aquells que creim que l´esquerra te possibilitats de governar qualque día Palma amb politics com tú. Un salut.
  Pere | 07/04/2006, 08:58
 5. Tothom sap el que pasa a l¨Ajuntament Pere.
  Aixó fa molts d´añys que esta així i tothom heu sap , basta mirar la eleccions Municipals i heu diu tot.
  en Joanet | 07/04/2006, 12:30
 6. ?
  pere, és veritat que n'Eber xerra molt als plens. De fet, no deixa parlar els altres del seu grup polític, però jo tb vaig als plenaris i això que dius no es cert.
  toni p. | 07/04/2006, 13:17
 7. Democràcia liberal
  Pere, la gent només sent el que vol sentir i pareix que tu només tens sentiments positius per en Grosske. De tota manera tenstot el dret d'escoltar i dir el qe vulguis. Afortunadament vivim en una democràcia liberal.
  Antoni | 07/04/2006, 18:29
 8. Ets feliç pel que veig
  Veig que estàs molt content amb la candidatura de'n Barceló, però una cosa: Si en Barceló guanya i es forma un Bloc, apart de donar-me de baixa, què passarà? Què farà en Cámara? Què serem més d'esquerres, més ecologistes o més nacionalistes? Perquè el PSM i ERC tenen una part nacionalista, EU representa l'esquerra de l'esquerra del PSOE (é stan a l'esquerra que qualque dia fotrà baix) i els verds són només ecologistes. Creus que no hi haurà disputes internes? Si ja n'hi ha dins el PSM, imagina't amb tota aquesta altra gent. A més, el sentiment d'una part del PSM és de derrotisme i de que tot s'ha acabat, al igual que el 82, no t'en recordes Grosske? Llavors anarem cap amunt i començarem a aconseguir batlies i diputats, fins arribar al govern, i la coalició que formares va tardar molt a entrer al parlament i a tenir un poc de pes polític.
  Un nacionalista d'esquerres | 11/04/2006, 18:23
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS