Administrar


Estadisticas de visitas

PP I EL MUNDO VS UM I EL GRUP SERRA

grosske | 25 Març, 2006 15:03

La guerra PP/UM té un calat molt profund: s'estan jugant la manera com s'organitza políticament el conservadurisme d'aquest país.

Poder mediàtics com El Mundo i el Grup Serra juguen, dins aquesta guerra, un paper fonamental

La idea d'una UM àrbitre de la situació política de les Balears, lligada a un poder mediàtic autònom com és el grup Serra i amb capacitat per jugar un paper de frontissa permanent irrita a una bona part del PP de Balears, irrita a la "direcció nacional"   del PP i irrita a Pedro Jota, principal valedor de Jaume Matas i vertader ideòleg, juntament amb el seu amic Jiménez Losantos,  del Partido Popular.

Eduardo Inda juga a les Balears, com no podria ser d'altra manera, el mateix paper que juga Pedro J a nivell d'Estat.

El Mundo "explica" al PP que res de pactar amb personatges cutres com en Rabasco: una dreta moderna i civilitzada no pot fer aquestes fantasmades pròpies d'una dreta siciliana. 

Relacionat amb això, El Mundo explica al PP que el cañellisme ja és història: res de "jefecillos locales" susceptibles de crear adhesions extra-partit; aquí el que es necessiten son "jefes" plenament identificats amb la direcció nacional i amb aspiracions de tornar a ser ministre com en Jaume Matas.

El Mundo li explica al PP que les eleccions del 2003 han demostrat que pot tenir majoria absoluta a Balears sense comptar amb UM i que ara l'objectiu és aconseguir la majoria absoluta a Mallorca i acabar amb aquesta "anomalia" política que és UM.

El Mundo li explica al PP que, pels mateixos motius, ha de deixar de fer-li la pilota al Grup Serra, principal valedor d'UM I tan "veleta" i tan insegur per a la causa popular com la pròpia UM; així que ni museus ni hòsties i a posar en el seu lloc al "anciano editor".

Per acabar, El Mundo li explica també, al PP que poders fàctics locals, "chusqueros" del negoci immobiliari i del negoci de la nit com en Cursach (amic, a més, del Grup Serra) són vulnerables i que s'els pot plantar cara sense por; el partit ha de jugar amb gent seriosa com Escarrer i amb tots els poders econòmics que tenen conexions amb Madrid i que estan homologats i avalats pel PP estatal.

Dit amb altres paraules: assistim a un intent d'aniquilació d'UM similar al que va iniciar en Cañellas l'any 1992 expulsant del seu govern a la seva sòcia i consellera de Cultura Maria Antònia Munar. Ara no és l'operació d'un "jefecillo local" amb ànsies de poder; ara és una operació avalada directament pel PP estatal i per El Mundo per a  endagar la qual a Jaume Matas ni tan sols s'han sentit obligats a demanar-li permís.

La batalla és, per tant, de molt de calat però els darrers esdeveniments - la previsible aprovació de l'Estatut i l'alto el foc d'ETA -  poden significar un afebliment del PP estatal que  dificulti aquest intent d'homogeneització de la nostra dreta política entorn d'un projecte nítidamernt estatal

Comentaris

 1. I a tu, què et sembla?
  Està molt bé el que expliques, per si qualcú no se n'havia temut que assistim de fa anys a una substitució dels poders econòmics locals per d'altres. No obstant això, et quedes a la superfície, en els agents polítics i mediàtics. D'altra banda, no sé que hi pinta l'esquerra en una guerra que no és seva. O creus que els nous amos són millors que els antics?
  Pere Josep | 25/03/2006, 19:22
 2. Ahora te das cuenta
  Grosske no seas ingenuo que no va contigo.
  Pepito | 25/03/2006, 23:23
 3. I a mí, que em sembla?
  Diu en Pere Josep que què hi pinta en aquesta guerra l'esquerra i vol saber la meva opinió. Pintar, pintar, l'esquerra pinta poc i això és normal perquè es tracta de guerres polítiques i econòmiques al sí de la dreta. Això és així perquè - malgrat el seu caràcter de frontissa - UM és per programa, per pràctica política i per perfil sociològic un partit de dretes. Dit això, som dels que pensa que l'esquerra no ha de basar la seva estratègia en rompre l'aliança PP-UM i en recomposar la seva relació amb amb aquest darrer partit. L'esquerra ha de surar amb un projecte propi i clar. UM pot ser un aliat imprescindible per governar i s'ha de veure en cada cas i en cada moment si aquesta aliança és possible i convenient. El que no pot ser és que, per exemple, amb el tema de les subvencions al Consell, n'Antich no vulgui opinar per no indisposar-se amb UM i addueixi que no té elements de judici. Això és partir derrotat
  grosske | 26/03/2006, 09:32
 4. Per a Pepito
  Gràcies per intervenir al bloc. A més d'ingenu es veu que som una mica espès perquè no t'acab d'entendre. Però si m'ho expliques millor et contestaré amb molt de gust
  grosske | 26/03/2006, 09:35
 5. Millors perspectives, però s'han d'aprofitar
  Aquesta brega El Mundo-Grup Serra i PP-UM + la nova situació al País Basc + desgast del PP a Eivissa crea una nova situació política amb millors perspectives per a l'esquerra, no? Ara només falta que l'esquerra sàpiga aprofitar l'ocasió. Sense cap ànim de donar lliçons, jo pens que seria important que: 1) Que els partits s'aclaressin d'una vegada amb el tema coalicions. 2) Que els partits triassin ja els seus candidats i els començassin a passejar per tot arreu. 3) Que els partits surtissin més a la superfície: articles a la premsa, internet -les pàgines web de PSM, EU, EV i ERC fan pena-, etc. 4) Més mobilitzacions en camps com la defensa del territori a Mallorca (per què aquí no es fa el mateix que a Eivissa?), l'ensenyamnent públic (el PP se l'està carregant a base de desprestigiar-lo i regalar doblers als seus amiguets propietaris d'escoles concertades), la defensa del transport públic (què ha passat amb les línies de ferrocarril que havien d'obrir?), etc.
  Observador | 26/03/2006, 12:10
 6. Pregunta per en Grosske
  Personalment agraeixo aquests articles prou clarificadors per als que no tenim coneixement de la "trastienda" de la realitat política. D'altra banda m'agradaria saber quina lectura fa en Grosske de la manca d'activitat del PSIB actualment davant una situació que apriori l'afavoreix
  xisco | 26/03/2006, 16:39
 7. Per a Xisco i Observador
  Vos he de dir que comparteix plenament el que diu Observador. Es fan coses, òbviament, però molt insuficients. I això crec que té bastant a veure amb el que demana en Xisco. La resposta politicament correcta per a la seva pregunta seria: "no m'afic en problemes d'altres partits" però un bloc no està per això, així que et diré sincerament el que pens. No només el PSIB, també el PSM i A.EU-EV estan massa perduts en històries internes. Massa debat sobre com organitzar-se, quins candidats elegir i sobre qui té més pes a l'organització i massa poc debat sobre què passa aquí i com organitzar l'acció política cap afora i el contacte amb els ciutadans. Obviament, com a veterà dirigen polític que som, vos ho dic fent molta autocrítica però crec que és la punyetera realitat
  grosske | 26/03/2006, 18:22
 8. Re: PP I EL MUNDO VS UM I EL GRUP SERRA
  La democracia, mai sera democracia completa, quan els mitjans de comunicaciò son tan partidistes. Casos com la Cope i El Mundo, son sagnants per la imatge de un pais democratic. I n'hi ha mes i d'altres ideologies, pero especialment he anomenat els dos casos mes virulents
  Xavin | 27/03/2006, 08:24
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS