Administrar


Estadisticas de visitas

CORRUPCIO URBANISTICA 3: SON ESPASES

grosske | 09 Març, 2006 13:34

El PP ha abandonat el projecte – ja redactat  -  de construir un nou hospital a l’actual solar de Son Dureta i ha acordat construir-ne un altre a Son Espases.

Això ens costarà 138 milions d’euros més (*), retardarà més de 5 anys la disponibilitat del nou hospital, destruirà 250.000 m2 de sòl rústic a un dels entorns de Palma més privilegiats i afectarà el Monestir de la Real i el mode de vida del Secar de la Real.

 A qui beneficia aquest desbarat?. A quatre propietaris i promotors situats a la zona i a la sanitat privada (la gran beneficiària del retràs en la posada en marxa de l’hospital).

Com que això és així i no d’un altra manera, tot el procediment asministratiu és un naufragi:

1.- No hi ha un informe tècnic que expliqui allò més important: perquè és convenient canviar d’opinió i  no executar el nou hospital a Son Dureta

2.- No hi ha un estudi tècnic rigorós sobre quin emplaçament és el més adequat per al nou hospital. Es parteix de quatre ubicacions possibles (Quarter General Asensio, Son Sartdina, Son Puigdorfdila i Son Espases) que no es fonamenten en cap informe tècnic. Posteriorment es fa un informe tècnic que, entre les quatre opcions, eligeix Son Espases: un informe d'un fol i mig! (sic) i que, a més, signa un arquitecte afectat per incompatibilitats pel tema de Sopn Cabrer que es citarà a continuació.

3.- Mentres s'està "escollint", Rodrigo de Santos "desinfla" l'opció del quarter dient que el Ministeri de Defensa es nega a cedir els terrenys. Mentida. Després sabem que mai els va sol.licitar oficialment.

4.- Posteriorment, apareix davora Son Espases   un projecte de geriàtric privat patrocinat per en Cursach (vos sona?) i pel fill del tècnic municipal que va avalar la ubicació a son Espases (l’escàndol es tan gros que, al final, l’Ajuntament atura el projecte)

5.- Els propietaris de Son Espases també volen mullar a la tassa i li venen a l’Ajuntament 50.000 m2 més dels necessaris i tot a preu de canari jove: 7,2 milions d’euros per 250.000 m2 de sòl rústic

...Tot plegat, un “pelotazo” impresentable

(*) A part de la compra del solar, hem de comptar els següents conceptes: el nou projecte arquitectònic que s'ha hagut d'encarregar; el major cost d'aquest nou projecte respecte a l'anterior (el del solar de Son Dureta), els costs d'urbanització i infrastructures de Son Espases i les inversions que caldrà fer en els pròxims anys a Son Dureta  perquè continui funcionant ii que no serviran per res

 

Comentaris

 1. EL COLOR DEL PP
  Eber: El color de apertura de tu blog es el del PP. Y las franjas restantes, también. Cámbialas. Por cierto es una vocación CIA o KG mirar la procedencia o identidad del PP del usuario. Si miras el mio lo sabré.De delataste bacalao.
  Rosa | 09/03/2006, 19:11
 2. Rosa me asustas
  Balearweb me da 4 ó 5 posibilidades cromáticas para el bloc. Esta fórmula es la más alegre y por algo la llaman "standard happy" (frente a standard green", "standard wine", etc). Así que la mantendré si me lo permites y que sea el PP que cambie sus colorines de referencia. Tu IP (que no PP) de usuario aparece en las estadísticas del artículo cuando clico en comentarios pero no se me ocurre como podrás saber que lo he mirado (de aquí que me asustes un poco) de la misma manera que yo mirando no voy a poder saber quién eres. En fin, un lío. Lo de Son Espases bien, ¿no?
  grosske | 09/03/2006, 21:02
 3. i aqui no ha passat res..
  uf, ha estat bo aixo..clar que en el fons es un tema important això dels colors, imagina lo que te dirien si fos de color vermell i verd!!uy.. veig verd per aqui.. i vermell!! joer, te has delatao.. Al tema, davant de fets tan evidents d'amiguisme i oportunisme, no entenc que no existeixi cap manera d'evitar que se surtin amb sa seva, es indignant, per a que serveix la justicia? qui punyetes se creu en Bartomeu Vicens per anar dient que son els grans defensors del nostre patrimoni i despres permet que se facin tantes barbaritats, UM es quasi tan pervers com el PP, però tenen una bona disfressa aquets.. per cert, alguna cosa a dir den Grande i ses seves torretes o es massa esperpentic per dir res (i en es final les fara, que quedi clar) Saludos de colorins!
  Rafa | 09/03/2006, 22:00
 4. Ânim Grosske!
  Saps Eber, ets l'únic que sap veure el fons al tema de Son Espases,és un "pelotazo" en tota regla. Un metro a l'UIB que estrany no?. Ja veuras que sortirà un ramal d'aquest metro cap a Son Espases per així poder vendre millor les parcelas,cases i pisos que aniran al darrera de l'Hospital. Com es que no compren la finca de Son Cabrer propietat den Curxac i del fill del tècnic municipal per poder feri mes enfora l'hospital. Que feran amb els actuals solars de Son Dureta del carrer Andrea Doria?. Una zona verda, afegiran mes metres al parc del Castell de Bellver?. Ens volen fer creure que si, que així serà.Pero no se perque no m'ho crec. Ànim Plataforma Salvem la Real, sou els únics que estau donant una lliço de dignitat a aquesta ciutat. Gràcies Eber per les teves denuncies.
  No a la destrucció d'un paisatge | 09/03/2006, 22:36
 5. EL TRUCO ESTA EN LOS SERVICIOS DE ALREDEDOR ..........................
  Se compran los terrenos de alrededor del futuro hospital, cuando todavia no se sabia donde se construiría, eso si a un precio de terreno "per ramaderia" infinitamentente inferior a un terreno urbanizable, pero lo mas importante es quienes han sido los agraciados y tocados por la mano de "dios". Si cambian el terreno para la construcción del nuevo Hospital,... a mas de uno le da un "siroco", imaginaos ..... tendría que introducirse en el gran negocio del cultivo y la cria de "bestià". Saludos .... aixo no te arreglo
  Illot | 05/05/2006, 11:00
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS