quaderns

bitàcola de l'ies emili darder|web instituto | Contacto

Els gegants de Mallorca en el Diario de Mallorca

fabian | 08 Març, 2006 09:38

Actualización:

Ya está accesible el artículo Gegants mallorquins que aparece en el suplemento Diari de l'escola (en pdf) del Diario de Mallorca.
Es muy interesante y da noticia de bastantes gegants que no aparecen en las trobades.

Fabián | 07 Març, 2006 22:38

Acabo de recibir un comentario realizado por Pau Tomàs Ramis que dice lo siguiente:

gegants

DIA 8 DE MARÇ ES PUBLICARÀ AL DIARIO DE MALLORCA UN REPORTATGE SOBRE LA HISTÒRIA DELS GEGANTS MALLORQUINS. SI US INTERESA EL TEMA PODEU CONSULTAR-LO. Fa uns anys estic estudiant els gegants a nivell mundial, en concret el de Mallorca. He publicat uns articles a la revista El Món Geganter, que la podeu rebre gratuitament enviant un email a elmongeganter@yahoo.es , he de publicar un altre article a la revista Gegants (Catalunya) sobre gegants mallorquins i demà, dia 8, sortirà un reportatge al Dirio de Mallorca a la secció Diari de l´escola. Crec que es banstant interessant ja que a més de repassar la història dels gegants mallorquins faig un recull de tots els gegants existents a Mallorca. L´article dum una direcció d´e-mail, allà m´hi podeu enviar els vostres comentaris, suggeriments, etc... Despres de demà quinzenalment (és a dir cada quinze dies) es publicarà una fitxa també al mateix diari dels gegants que acudeixen normalment a les sortides organitzades a mallorca, amb dades tècniques i una petita història de cada un. ESPER QUE US AGRADI, Ja m´enviareu els vostres comentaris a a la direcció dadesgegants@yahoo.es Demanau a la direcció elmongeganter@yahoo.es que us enviin la revista a la vostra direcció de correu (VAL MOLT LA PENA) i demanau que us enviin la de gener i febrer d´enguany, hi ha dos reportatges sobre els gegants de Llucmajor que he escrit. MOLTES GRÀCIES I ESPER QUE US AGRADI.

Creo que vale la pena tenerlo en consideración e intentar que todos conozcamos los gigantes (de Mallorca y también los de Menorca) y a través de las páginas del periódico puede ser una buena forma.

Yo desearía que también los escolares realizaran fotos de los gigantes en una trobada y que se hicieran cromos o postales o, incluso, fichas electrónicas con ellas. La cuestión sería tener la colección con todos los gigantes de las islas.

Quiero agradecer mucho el comentario que Pau Tomàs Ramis ha puesto en varias páginas dedicadas a los gigantes de las bitácoras.

Comentaris

GEGANTS MALLORQUINS

Pau Tomàs Ramis | 20/03/2006, 14:38

Gràcies, Fabian, per fer-te ressò de l´article que vaig publicar a Diari de l´escola sobre la història dels gegants a Mallorca i el llistat dels que jo conec a la nostra illa. Pot esser que n´hi hagi més i que jo no conegui així que si algú en coneix més m´ho pot fer saber. Gràcies especialment pels teus elogiosos comentaris de l´article, esper que ajudi a difondre i donar a conèixer la figura del gegant a Mallorca. Pel que deies que els gegants de Son Sardina es podrien incloure a l´apartat de gegants pagesos, jo també m´ho vaig plantejar però al final vaig decidir que més que representar a pagesos representen a personatges reals de la barriada de Son Sardina i encara que vagin vestits de la forma tradicinal mallorquins, per exemple el sol fet que na Conas no dugui ni rebosillo ni volant, em va fer inclinar a inclourer-los dins l´apartat de gegants variats, tenine en compte que representen a gent de la barriada d´on formen part. Ara, dimecres que ve, dia 22 de març es comenceran a publicar unes fitxes, també al Diari de l´escola, d´aquells gegants que acudeixen a les trobades mallorquines. La intenció de publicar-ho es donar a conèixer al màxim de gent possible el nostres gegants i animar a la gent a acudir a les trobades. L´entrega serà quinzenalment i els gegants es publicaran per ordre d´antiguetat. ESPER QUE US AGRADIN. INFINITES GRÀCIES PER TOT I CONTINUAU AMB AQUEST TREBALL TAN INTERESSANT QUE ESTEIS FENT. GRÀCIES. Una salutació per tots; Pau Tomàs Ramis
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb