Administrar

ELISA KISELJAK, Lolita Bosch

alcia | 03 Gener, 2006 09:32

Elisa Kiseljak, Lolita Bosch. La Campana, 2005. 93 pàgines.

Me'l va regalar una amiga. Entusiasmada. Es veu que Vicenç Villatoro a TV3 va dedicar un programa sencer a aquesta autora de 35 anys, nascuda a Barcelona, però que ha viscut a llocs tan diversos com l'Empordà, Mèxic o l'Índia. Amb el mateix entusiasme que em va transmetre la meua amiga, recoman la lectura d'aquesta història.

És molt curta, però intensa. Que el lector no s'engani, que no pensi que la pot llegir un capvespre qualsevol, entre dues feines, o entre dues sèries de televisió. S'ha d'estar predisposat per a llegir la història d'Elisa Kiseljak. Ben assegut, i amb força per agunatar la pressió.

On van els records quan els oblidem? Per què tornen aquests records? Per què fan mal? Quant de mal pot fer un record revingut? El record que deixa de ser record i esdevé present. I fa mal. Molt de mal.

Lolita Bosch juga amb les paraules, amb l'estil. Experimenta. Fa el pino. Escriu en colors i aconsegueix el que vol. Que el lector no quedi indiferent. Que tancar el llibre després d'acabar ni signifiqui deixar de llegir. Perquè després de llegir la història d'Elisa Kiseljak, no s'ha acabat.

Estic llegint un altre llibre de Lolita Bosch: Tres historias europeas, on inclou la història d'Elisa Kiseljak, traduida al castellà. Ja us ho contaré. Si voleu.

Per cert, heu vist quin logo més guapo he posat al bloc? Gràcies, Elena.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS