Fundació Maria Ferret

La "Fundació Maria Ferret", des del mes de març de 1993, promou activitats formatives, culturals i de lleure, dins la línia del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.

50 anys seguits d'Escoltisme i Guiatge a Mallorca

ferret | 26 Juny, 2006 15:46 | facebook.com google.com

A la celebració de la cloenda del 50è. aniversari del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, feta a la Seu de Mallorca, dia 25 de juny de 2006, Eduard Mas, membre de l’Associació d’Antics Escoltes de Mallorca hi llegeix aquesta Monició d’entrada que, pel seu interès, es reprodueix tot seguit:

Fa uns 50 anys, ELADI HOMS ZIMMER, un home que acabava d’instal•lar-se a Mallorca, començà a reunir un grupet d’al•lots.
Amb ells anava trescant les nostres muntanyes i, jugant jugant, mesclant aventura, esforç i reflexió, re-iniciaren el gran “JOC ESCOLTA”, en el que definim com els nostres tres eixos fonamentals, L’EDUCACIÓ, EL PAÍS I LA FE.

Avui els seguidors i els hereus d’aquells humils principis, reunits en l’esplendor de la nostra SEU DE MALLORCA, testimoni vivent de set segles d’Història i de Fe, tancam el cicle d’activitats organitzades per a commemorar el 50è. aniversari del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca.

Som un moviment que educa segons l’evangeli de Jesús, obert a tots els joves sense distinció de raça, creences o condició social.
Animant la vida de la comunitat.
Essent Església jove.
Assumint el compromís cristià.
Fent opció per als més pobres.

Tots, assumint la llei Escolta i el compromís humà i cristià, voluntàriament expressat en la Promesa, ens hem esforçat en fer, mantenir i deixar el món un poc millor de com l’hem trobat, com deia, en el seu darrer missatge, el fundador de l’escoltisme, BADEN POWELL.

Avui els escoltes de Mallorca, els d’ahir i els d’avui, vivint el camí que volem fer millor pels més joves que ens seguiran, hem vengut a celebrar aquesta Eucaristia, aplegats a la nostra Seu, i reunits entorn al nostre Bisbe, com a cap d’aquesta Església de Mallorca.

Hem vengut per agrair al Senyor, 50 anys de vida i de projectes, d’il•lusions i de dificultats, de somnis i de realitats.

En la nostra pregaria tendrem presents els amics qui ens han deixat, sempre vius en la nostra memòria, en els records vius de tants moments.

També renovarem, mirant el futur immediat, la nostra visió de la vida i del món, fidels als nostres compromisos i a la nostra fe.

Jesús, qui es presentà com a CAMÍ, VERITAT I VIDA,
Ell que ens deixà, amb la seva PARAULA, sagraments que ens uneixen en una sola comunitat, sigui, avui i sempre, el nostre guia.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb