Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Les Illes Balears i Pitiüses als pressuposts generals de l’estat espanyol – III

evamarilen | 01 Febrer, 2006 19:42 | latafanera.cat facebook.com google.com

En uns Països Catalans independents s'han de superar tot un seguit de contradiccions que queden reflectides claríssimament a l’article 109 de la Llei de pressuposts generals de l’estat per a l’any 2006, referit a la ’dotació de compensació d’insularitat
Si més no pel que comporten de discriminació cap a determinats col•lectius que viuen i resideixen legalment a les Illes Balears i Pitiüses, però que no tenen la ciutadania europea.

L’esmentat article fa referència a la dotació per compensar les circumstàncies derivades del fet insular.
Una circumstància que, com és obvi, afecta tothom que hi resideix.

Però que la llei, incomprensiblement, ho contempla d'una altra manera: per a la llei, aquestes circumstàncies del fet insular deixen d'afectar un col•lectiu tan ampli de persones com les que mantenen la condició d'extracomunitàries.

D’un temps ençà, en un nombre que abasta desenes de milers de persones, s’han instal•lat a les Illes Balears i Pitiüses persones i famílies que provenen d’àmbits tan diversos com són ara Amèrica Llatina, Àsia, Àfrica o Europa de l’Est. Extracomunitàries, no pertanyen a la Unió Europea. Mantenen una ciutadania extracomunitària, i, en conseqüència, no tenen dret a percebre aquesta ’compensació d’insularitat’ que s’assenyala en aquest article 109 de la Llei de pressuposts generals.

Certament, en uns Països Catalans independents, la Llei de pressuposts generals de l’estat ha de contemplar aquesta realitat social d'una altra manera.
Més encara, quan, en els temps que corren, cal ajustar-se a allò que determina la Directiva 2000/43/CE del Consell, relativa a l’aplicació del principi d’igualtat de tractament de les persones, independentment del seu origen racial o ètnic.

En conseqüència, no ha de resultar gens estrany que nombroses entitats i col·lectius estiguin planificant i preparant campanyes públiques tendents a modificar una normativa tan obsoleta com la que figura a la Llei 30/1998, de 29 de juliol, del règim especial de les Illes Balears.

Tenint com a finalitat l’establiment i la regulació del règim de mesures destinades a compensar els efectes de la insularitat de les Illes Balears, encara manté com a referència en exclusiva a los ciudadanos españoles y de los demás Estados de la Unión Europea residentes....

Simplement, s’ha de substituir per a tot ciutadà resident....

Mallorca, 1 de febrer de 2006

Cecili Buele i Ramis
Secretari de Moviments Socials i Xarxes Cíviques

ERC-Illes

(Continuarà)

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS