Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Treballadors immigrants africans, d'una planta de reciclatge de residus a Mallorca, es queden sense feina

evamarilen | 24 Octubre, 2005 11:55 | latafanera.cat facebook.com google.com

L’Empresa CTP’S MALLORCA, S.A., subcontractada per MAC INSULAR (UTE), a la seva vegada contractada pel Govern de les Illes Balears (en el futur ho serà del Consell Insular de Mallorca) ha acomiadat tres treballadors de la Planta de Reciclatge de Residus de Llucmajor.

Es dóna la circumstància que són immigrants, negres, senegalesos i afiliats a la CGT-Balears que es neguen a treballar 50 hores a la setmana (amb compensacions salarials irregulars), quan el seu contracte marca les 40 hores legals.

El motiu d’aquest acomiadament, oficialment, és “la baixada voluntària de rendiment en la feina”.
Eufemisme darrera del qual hi ha la negativa dels set treballadors senegalesos a ser-hi explotats de manera irregular.

El mes de setembre, davant el secretari general de CGT-BALEARS, Pep Juárez, i el secretari d’immigració, Madiop Diagne, ja varen ser amenaçats d’acomiadament si no acceptaven aquestes condicions il•legals.

Uns altres 4 treballadors també estan amenaçats d’acomiadament.

Després de gestions infructuoses davant l’Ajuntament de Llucmajor, el Consell Insular de Mallorca i la UTE MAC INSULAR, la CGT-Balears ha acordat iniciar un procés de mobilitzacions que comença divendres, dia 21 d’octubre, amb una concentració davant la seu del Consell Insular de Mallorca i que ha de continuar posteriorment.

Conscient que les tanques de Ceuta i Melilla no són les úniques que s’aixequen contra l’arribada d’immigrants africans, negres, als territoris d’Europa, la CGT-Balears vol denunciar públicament que les tanques de racisme també hi són, aquí, a Mallorca.

Convida tothom a treballar per tomar-les per avall i esbucar-les per a sempre!

Amb aquesta finalitat, es duu a terme aquesta concentració davant del Consell Insular de Mallorca.

Pocs dies després, hom pot comptar amb el text íntegre dels acomiadaments lliurats per l’empresa a tres d’aquests treballadors senegalesos, residents i veïns de Palma, amb tota la documentació legal en regla i l’afiliació a la Seguretat Social: Abdou Diop, Daouda Diagne, i Seye Marhouradia.

Centre de Transferència i Pretractament de Mca, SA.
A Llucmajor, 7 d’octubre de 2005.
A l’atenció del senyor...:
Molt senyor nostre:
Mitjançant aquesta carta, la Direcció d’aquesta empresa li comunica la decisió de rescindir el seu contracte de treball que els unia, amb una antiguitat del 10 de maig de 2004, data respectada segons la subcontracta empresarial existent.
El motiu d’aquesta extinció és degut a la seva contínua disminució voluntària del rendiment de treball pactat des de principis del mes de setembre, però que, en no tenir aquesta empresa suficients motius de prova, es reconeix en aquest escrit la improcedència d’aquella, amb data d’efectes del dia d’avui, 7 d’octubre de 2005. Per això, se li comunica que la quantia de la indemnització del seu contracte, segons estableix l’article 56a) de l’E.T.: “de quaranta-cinc dies de salari per any treballat, amb un màxim de quaranta-dues mensualitats (...), ascendeix a 2.068,80 € (quantitat que serà dipositada en un compte del Jutjat del Social).
El Jutjat torbarà, aproximadament, una setmana a posar-se en contacte amb vostè per abonar-li l’import anteriorment ressenyat.
Lògicament, les mesures exposades en aquesta notificació són una breu síntesi, i quedam a la seva disposició per qualsevol aclariment o documentació que vostè sol•liciti.

El treballador
L’empresa CTP’S Mallorca, SA,– Camí Cementeri, s/n, Manacor.
Triatge 2000, SA - Carretera Cementeri, s/n - Apartat de Correus, 408 - 07005 Manacor

Des de la Secretaria General de la CGT-Balears, i a través del màxim representant, Pep Juàrez, es manifesta:

Per desgràcia, avui en dia són massa freqüents els acomiadaments injustos.

Però això no treu l'obligació que tenim tots i totes de fer tot el possible perquè els nostres companys tornin a la feina, amb tots els seus drets reconeguts i respectats.

Són companys de CGT-Balears i han plantat cara per no voler acceptar unes condicions de feina il•legals i discriminatòries.

Això suposa que hem de fer tot el possible per fer realitat la seva readmissió, amb tots els seus drets vigents i respectats, que serà una victòria molt important, per la classe treballadora i per al model de sindicalisme que defensam.

És molt important la mobilització de l'altre dia, i no afluixar fins aconseguir aquests i altres objectius.

Ànim i bona feina.

Salut.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS