Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Mallorca, terra de pau

evamarilen | 17 Setembre, 2005 08:35 | latafanera.cat facebook.com google.com

Mallorca és terra de pau i d’acollida.

Per aquesta raó, la presència al nostre país i a les nostres aigües de persones i màquines destinades a causar la mort i la destrucció ens causa indignació i provoca el nostre rebuig.

Davant la passivitat, complaença i entusiasme de les autoritats estatals i autonòmiques, ara és el portaavions nord-americà “Theodore Roosevelt” qui visita Badia de Palma, propulsat amb tecnologia nuclear i carregat d’armes, presumptament de destrucció massiva, que cap dels nostres governants té voluntat ni capacitat de fiscalitzar.

Davant d’aquest fet, les entitats que formam part de la PLATAFORMA PER LA DEMOCRÀCIA I LA GLOBALITZACIÓ SOCIAL volem fer públiques les següents consideracions:

  1. Perquè defensam la llibertat i la democràcia, rebutjam la presència del portaavions nord-americà a les nostres aigües, i la de totes les persones i màquines destinades a causar la mort, la destrucció i la dominació política i econòmica.

    Aquesta presència escenifica aquesta dominació, que és causa de l’extensió de la pobresa, les malalties, el subdesenvolupament i la fam arreu del món, com ara l’ocupació d’Iraq.

    Està clar i demostrat que amb només una part de les despeses militars es podrien solucionar els problemes de subsistència de tota la població del món, i és per això que la estada del portaavions “Theodor Roosevelt” suposa també un insult a les nostres consciències de ciutadans lliures.

  2. Les declaracions d’entusiasme de portaveus del Govern de les Illes Balears només fan palesa la seva indignitat, quan el que haurien de fer és escoltar a la ciutadania, absolutament contrària a les guerres.
    El seu servilisme és fidel reflex del model social, polític i econòmic que defensen, basat en l’explotació política, social i ecològica dels éssers humans i dels recursos del planeta.
    Els reclamam la dignitat i la vergonya que es suposa han de tenir els representants de la ciutadania de les nostres Illes.
  3. PLATAFORMES

  4. Exigim al Govern espanyol del senyor Zapatero, que no permeti la presència de màquines de guerra que són potencialment perilloses per a la seguretat de la ciutadania.

    Alhora que presumptament es violen i incompleixen les condicions del referèndum de l’OTAN.

    Ben al contrari, demanam la sortida de l’estat espanyol de l’Aliança Atlàntica, el tancament de les bases i la destinació de les despeses militars per a les nombroses necessitats socials que actualment hi ha, tant a l’estat espanyol com a la resta del món.

  5. En aquest moments, és especialment significativa la tudada de recursos que suposen les astronòmiques despeses militars, com les que es destinen a mantenir fabuloses màquines de guerra, com el “Theodore Roosevelt”, quan la gent pobre, fins i tot a dins els mateixos Estats Units, pateixen les conseqüències dels desastres naturals i de les polítiques neoliberals.
    Aquest portaavions no és gens necessari a les nostres aigües, sinó a les costes de Louisiana, Mississipí i Alabama, per ajudar als seus conciutadans.

NO VOLEM VAIXELLS DE GUERRA ALS NOSTRES PORTS
MALLORCA, TERRA DE PAU !!
EL THEODORE ROOSEVELT, A NOVA ORLEANS !!

14 de setembre de 2005

PLATAFORMA PER LA DEMOCRÀCIA I LA GLOBALITZACIÓ SOCIAL
CONCENTRACIÓ DIVENDRES DIA 16, A LES 19,30 HORES, DAVANT EL PARC DE LA MAR, AL MOLL VELL DE PALMA

Comentaris

  1. Pau
    DNI
    Sembla que els de blau prenen nota dels DNI, veritat? A'vé, loh'papele!
    Pau | 17/09/2005, 10:42
  2. Carme Vidal
    Quosque tandem
    Fins quan els poders (americà, espanyol, i espanyol-local) abusaran de la nostra paciència?
    Carme Vidal | 17/09/2005, 18:05
  3. jose maria
    5 mesos i ja sospitosa
    Ja podeu veure que la bebé amb 5 mesos té cara de sospitosa de posar qualque bombeta...... i de segur que els marines s´asustaren molt
    jose maria | 18/09/2005, 15:45
  4. maribel
    mira-te-la què mira
    Sembla que ja valora molt més la valentia de qui s'enfronta amb la poli... que la poli mateixa
    maribel | 18/09/2005, 21:24
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS