Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

Al Bosc de la Memòria republicana, a Calvià

evamarilen | 25 Juny, 2005 10:58 | latafanera.cat facebook.com google.com

Presents al Bosc de la Memòria republicana, al terme municipal de Calvià

En record de la gent republicana, que va donar i va perdre la vida per la llibertat republicana, ha circulat per correu electrònic una convocatòria que, lamentablement, massa sovint s’ha hagut de tornar a repetir.
Es tracta de sortir en defensa del Bosc de la Memòria, situat al terme municipal de Calvià, un altre cop sotmès als efectes nefasts d’uns actes vandàlics que van quedant impunes.

Dissabte, 18 de juny, es va fer una concentració a la Plaça d´Espanya per condemnar activament i al carrer aquestes agressions.
S’hi va decidir de fer una convocatòria per al dissabte dia 25 a les 11:00, al mateix Bosc de la Memòria de Calvià.
Segons els organitzadors, un acte com aquest havia de tenir més èxit d´assistència i més repercussió tant mediàtica com d´intimidació als agressors.
La intenció era “organitzar conjuntament aquest acte per defensar els qui ja no es poden defensar i encara no poden descansar en pau”.

Seguint aquesta convocatòria, un bon grapat de persones que s’hi han fet presents, després de constatar que l’Ajuntament de Calvià n’ha reposat i regat els arbres, des de fa poc; també s’han pogut adonar que:
- Del més d’un centenar d’arbres plantats ja fa alguns anys, més d’una trentena han estat serrats i tallats;
- De les plaques que portava cadascun dels arbres, amb el nom i llinatges de cadascuna de les persones homenatjades, n’hi ha una desena que ja no en duen cap, de nom;
- La placa del carrer que duu al Bosc de la Memòria, amb el nom de Via de la República, ha desaparegut del lloc on ha estat sempre;
- Les autoritats municipals de l’Ajuntament de Calvià s’han negat a reposar la placa central que, situada al costat del monument que presideix el bosc de la Memòria, duia la inscripció
“En memòria dels que perderen la vida en defensa de la llibertat”
.
- No s’hi detecta cap mesura de vigilància i seguretat que permeti d’impedir actes tan vandàlics com els que s’estan repetint de poc ençà;
- S’ha fet pública l’opinió del regidor del districte, segons la qual, la millor mesura per evitar aquests actes desastrosos és llevar-lo d’enmig, fer desaparèixer d’una vegada tot el Bosc de la Memòria...

Com ha manifestat davant dels assistents l’orador infatigable, Pere Morey i Servera, :
”Nosaltres no ens cansarem de venir aquí, cada vegada que s’intenti fer desaparèixer un sol arbre d’aquest Bosc de la Memòria.
A veure qui es cansa primer: ells de tallar-ne o nosaltres de venir-hi!”
.

Comentaris

  1. Joan V.
    Una flama inextingible
    L'esperit republicà que lluità per la llibertat, la justícia, la igualtat i la pau, és una tanyada que va bona i que és impossible d'asserrar ni de cremar ni d'arrabassar. Tanmateix un dia serà el bosc que ens enpararà. I ells, els dels ulls buits, els que tenen la sang rabiosa i el cervell nial ho saben, però tanmateix són morts.
    Joan V. | 29/06/2005, 20:22
  2. Evamarilén
    Re: Al Bosc de la Memòria republicana, a Calvià
    Estic amb tot això que dius, Joan V. I veig que de cada dia és més nombrosa la gent que s'hi apunta, a llevar d'enmig tanta munarquia i a establir més democràcia republicana, aquí, entre nosaltres, a les nostres Illes.
    Evamarilén | 03/07/2005, 10:42
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS