Administrar

Entre Àfrica, Amèrica Llatina i Mallorca, circulen informacions diverses que poden ajudar a incidir, d'alguna manera, en l'enfortiment de la societat civil arreu dels Països Catalans. M'agradaria fer-hi algunes passes amb aquest blog A càrrec de: www.cecili.cat

A Llorenç Capellà

evamarilen | 10 Juliol, 2004 10:55 | latafanera.cat facebook.com google.com

Benvolgut amic:

Crec que avui l'has encertada de ple, amb aquest article que has publicat a Diari de Balears sota el títol «Rosa Puig i els missioners» -com l'encertes gairebé sempre en tots els teus escrits que es van fent públics-.
El tema que hi tractes és un assumpte sobre el qual estava esperant que qualcú hi digués alguna cosa. Fins al punt que, mira per on, consider que amb el teu article d'avui has donat de ple en la diana del cas Mapau.
I tu diràs, a què ve això. Estic convençut que la decisió que s'ha fet prendre a la consellera Rosa Puig fa palesa una de les proves més evidents -una altra que es pot anar afegint al banyat!- de la implicació ben conscient i treballada dels màxims responsables del PP-Illes en la trama encaminada a aconseguir vots favorables del CERA pertot arreu d'Amèrica Llatina l'any 1999, amb recursos públics!
Se sap ben cert que els missioners i les missioneres que hi treballaven l'any 1999 hi eren majoria o hi tenien molt de pes electoral a molts països! Se sap ben cert de quin únic partit polític illenc els missioners i les missioneres que hi treballaven l'any 1999 varen rebre paperetes electorals als seus domicilis respectius, amb el temps suficient per anar a votar el PP! Se sap ben cert de quin color eren les paperetes del PP (blanc) que els missioners i les missioneres que hi treballaven l'any 1999 reberen als seus domicilis respectius per anar a votar el PP a les seus de les ambaixades espanyoles corresponents! Se sap ben cert que els missioners i les missioneres que hi treballaven l'any 1999 serviren de tapadora «neta» d'una trama «bruta» de captació de vots a favor del PP amb recursos públics. Se sap ben cert que no pocs recursos públics varen ser emprats per acostar les paperetes del PP -i solament les del PP- fins als domicilis particulars de tots i cadascun dels missioners i missioneres que hi treballaven l'any 1999.
Qualque dia n'havia d'arribar la recompensa!
No es considera suficient que, amb recursos mil milionaris públics -de catòlics, protestants, musulmans, agnòstics, jueus o de qualsevol altra confessió religiosa que omplen les arques públiques illenques- es vagin nodrint gairebé en exclusiva iniciatives catòliques de missioners i missioneres de l'església catòlica que hi treballen.
Per això, se n'amplia l'àmbit d'actuació, es munta un acte públic d'agraïment a la tasca política (vots) desplegada per missioners i missioneres, i apareix la senyora Puig amb l'anunci d'una iniciativa que, si anàs destinada en exclusiva a escoles islàmiques asiàtiques, tothom posaria el crit en el cel! Però com que va destinada a missioners i missioneres del món catòlic, es mereix tota casta d'aplaudiments (i més vots encara!)
Com que, a més d'exmissioner i molts d'altres «ex», també em consider un bon arianyer, més caparrut que l'ase de l'amo de Son Boira -que, tant si vols com si no vols, volia passar per allà on no hi passava ni l'amo-, continuu en les mateixes de sempre: el color blanc (no gris, com estava manat aquell any 1999) de les paperetes del PP a les eleccions de l'any 1999, és una de les proves més evidents de la trama encaminada a obtenir vots favorables al PP amb recursos públics a Amèrica Llatina!
Com ho explic?
Per mi, és senzillíssim (tot i que l'alt tribunal no ho veié d'aquesta manera!):
Què passa l'any 1999? Com ja ho ha fet en ocasions anteriors, el PP prepara amb molta antelació, abans del mes d'abril de 1999, l'enviament de paperetes electorals a Amèrica Llatina, entre d'altres persones, al domicili particular de tots i cadascun dels missioners i missioneres de les Illes que hi treballen. De color blanc, naturalment, com s'ha fet sempre.
Dia 27 d'abril de 1999, emperò, quan les paperetes blanques ja hi han estat enviades, fruit i conseqüència del Reial Decret 606/1999, de 19 d'abril, la Junta Electoral Central dicta una Instrucció que ordena que les paperetes que s'han d'emprar per a les eleccions locals (pel fet que coincideixen aquell any amb les paperetes blanques per al Congrés dels Diputats), «han de ser de color gris per a les eleccions locals».
Però les paperetes elaborades pel PP-Illes, que ja han estat enviades a Amèrica Llatina, són «de color blanc».
Aleshores, a més de quedar-hi poc temps (un mes i mig!) per al dia de les eleccions (13 de juny de 1999), podria servir per embullar molt més la troca si se n'hi enviaven de «grises», tal com estava manat de sobte.
En lloc de fer això, el PP-Illes opta per escampar-ne també de blanques a les Illes, i per aquest únic motiu se n'impugnen més de 2.300. En no obtenir-s'hi el rebuig del Tribunal, es permet al sr. Fageda mantenir-hi la majoria absoluta! Quasi res!
Bé, benvolgut Llorenç, per ventura no t'interessa gens ni mica aquest assumpte. Però te n'he volgut fer cinc cèntims, primer, en agraïment a l'escrit que has publicat avui sobre «Rosa Puig i els missioners». I també perquè, si et resulta útil, en puguis fer l'ús que consideris més adient.

Cecili Buele.
Palma.

No en sortim, d'unes festes - les de Sant Sebastià -, i ja hi tornam a ser, a unes altres - les del Carnaval -. Any de neu, any de Déu! I una que es pensava que aquest 2005 seria un any tranquil! Però es veu que anava ben errada de comptes: per si no bastava la farsa electoral a l'Irak, ara ens volen encolomar una altra farsa electoral a Europa! No guanyarem per disgusts! Tant de bo que, entremig, s'hi han escolat festes!

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

A les 12 del migdia, després de la missa solemne feta a la Seu de Mallorca, la senyora batlessa de Palma ha donat el sus a la volta ciclista entorn de la vila.

No poca de la gent que s'havia arreplegat a Cort hi ha anat ben disposada a defensar-hi l'entorn de la Real.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS