Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Equidistància = sociovergència.

domingo | 19 Setembre, 2006 13:53 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ja començen els preparatius de la Fira Electoral de Tots Sants. En linies generals no sembla que la societat catalana aposti per cap gran canvi electoral, encara que si que podem extrapolar algunes tendències, per anar fent boca. Això és el que es despren dels sondejos de la RAC 1.

Els resultats generals podrien ser semblants als de les eleccions anteriors, amb certa pujada de CiU (53) lleugera pèrdua de vots del PSC (37) i d'ERC (21) i notable increment d'ICV (12), com a residu, el PP baixa fins als 12 diputats. Les coses estan tant obertes com fa tres anys, guanya CiU, però no és capaç de superar el 'bloc nacional d'esquerres' per tant, sembla que es donen les condicions per a la continuitat del Govern catalanista i d'esquerres.

Les coses podrien ser molt diferents, cap la posibilitat de que s'acabi formant un Govern sociovergent, que seria la opció més ben vista (i fomentada) des de Madrid. Podria donar-se un Govern nacionalista (CiU+ERC) Opció a la que també aspiren molts convergents i republicans. Tenim memòria i sabem que podria pasar qualsevol cosa, malgrat els candidats ara, diguin el contrari. i Esquerra podria ser la gran perjudicada si es produeix un pacte PSC-CiU. No deurien de jugar a ser equidistants... cal que apostin més clarament per un Govern d'esquerres... no fos que en un mateix any rebessin dues punyalades per l'esquena... i l'argument ja fa temps que està servit... Si l'estatut final es va pactar entre socialistes i convergents, quin millor tàndem per a desplegar-lo en la propera legislatura?

Estadistiques Webstats4U - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
www.webstats4u.com

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb