Els uns i els altres

 Red Progresista.netxarxa de blocs sobiranistes Bloc col.lectiu. Qui són els uns? qui són els altres? d'on venim?
i el més important: cap a on anem?
Opinions sobre l'actualitat política de Catalunya,
una de les nacions més avançades d'Europa.... o no?.

Treva d'ETA: Per fi comença l'hora de la veritat.

domingo | 22 Març, 2006 14:24 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Despres del comunicat d'ETA d'aquest mati,com ja hem dit en l'anterior article, cal ser molt prudents, La situació politica que obre aquesta treva d'ETA pot ser la que ens porti definitivament al final del conflicte basc i a més que enceti una etapa d'esperança per a la majoria dels ciutadans.

Aquesta nova etapa estarà plena de problemes i tensions, es clar, però apuntem molt clarament cap a dos grans fonts de problemes: Per una banda un petit sector d'ultra-militaristes que habita dintre d'ETA, i per l'altra els feixistes espanyols.

La majoria de ciutadans de l'Estat espanyol estem objectivament a favor d'un procés de diàleg i negociació que ens digui a una situació de pau estable sense més sang, ni més represió, on qualsevol lluita es doni en el terreny polític, no en el militar. Però això no vol dir que la majoria de ciutadans entenguem de la mateixa manera aquest procés, ni que tothom estigui disposat a encetar un debat obert sobre el tema, això serà una altra cosa.

Que pasarà quan l'esquerra abertzale entri de ple en el terreny politic i abandoni qualsevol referència a la 'lluita armada'? Podran plantejar realment totes les seves aspiracions obertament? Si la majoria de ciutadans d'Euskadi vol celebrar un referèndum, que pasarà? Si la majoria de bascos decideix qualsevol cosa, que pasarà?. Tenim l'exemple recent: L'Estatut de Catalunya, amb un suport del 90% del parlament, però no ha estat acceptat a Madrid, per a ells no és important aquest 90%.

Necessariament, s'ha d'obrir una nova etapa, però aquesta nova etapa implica superar les antigues formes de fer politica, i per suposat, caldrà parlar de tot, sense embuts, i es clar, no renunciarem a posar a soobre de la taula d'una vegada per totes temes com la memòria històrica, els drets nacionals i els simbols, la nova reordenació de l'Estat plurinacional, la UE, la immigració, etc... cal començar a parlar de la construcció d'un nou Estat modern on tots ens sentim be, d'iguals a iguals. El centralisme mental , polític i econòmic te que desaparèixer, la nova UE i el nou Estat plurinacional espanyol, o funcionen en xarxa o no funcionaràn.

Els perills de que això no acabi be son reals. Hi ha molta gent interessada en que les coses segueixin com sempre, ja ho hem dit abans, uns quants milikos minoritaris d'ETA i molts feixistes espanyols... depèn de tots nosaltres que tant uns com altres, queden definitivament desactivats i arraconats, la gent decent, sóm majoria. Cada cop que vulguin extendre el seu verí, els tenim que desautoritzar. Molt atents al que diguin i facin els de la FAES, Aznar, Zaplana, Acebes i companyia, no deixem que una vegada més, ens deixin sense futur.

Estadistiques

More blogs about els uns i els altres.

Comentaris

Re: Treva d'ETA: Per fi comença l'hora de la veritat.

asd | 22/03/2006, 18:34

"es te que obrir una nova etapa" "s'ha d'obrir una nova etapa"

ok, rectificat

Sergi | 22/03/2006, 20:17

Rectificat, gràcies.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb