El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Cossiers a Montuïri II

potti | 24 Agost, 2005 05:53 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Ahir tornaren a sortir els cossiers a Montuïri i ahir tot el poble tornà a enbojir. Durant un parell d'hores molta gent des poble s'anava desplaçant cercant la festa que és trobava centrada als cossiers. Així, carrers amunt, carrers avall el jovent i no tan jovent va seguir un dels balls rituals més antics de Mallorca.

La festa, que durà des de les 7 que ballaren al davant de l'ajuntament fins passades les 9 hem sembla on feren l'últim ball 'oficial' allà mateix va estar plena d'espitjades, corregudes, cares d'emoció, i nins asustats. Hi havia tanta gent que a segons quins carrers els mateixos músics havien d'estar rodejats de cossiers que empenyien la gent perquè aquests poguessin passar. Ja m'ho havien dit que hem trobaria tantíssima gent però no m'esperava arribar fins aquest extrem.

Al finalitzar el darrer ball, a seguir la festa a Ca Na Poeta on els xeremiers que varen estar acompanyant als cossiers més qualcun més que és va afegir varen estar sonant una estona fent temps per anar a sopar i animant el personal a ritme de música tradicional. Després, i per donar pas a la verbena, la banda de música va interpretar una serie de pasdobles que varen acabar en un espectacle de foc (ara no recordo el nom) protagonitzar per el dimoni i uns focs d'artifici.

Avui, d'aquí una estona, els cossiers tornaran a sortir per fer el darrer ball.

2on dia2on dia2on dia

Comentaris

Pere

Quina feinada

Pere | 24/08/2005, 15:03

Potti, T'ho has currat aquest estiu. Jo he estat de vacances i no t'havia visitat gaire. M'agraden els teus posts sobre les festes.
MERCE

RODELLES

MERCE | 28/07/2006, 10:24

EL NOM DE "L'ESPECTACLE" QUE FA EL DIMONI DESPRÉS DE ARRIBAR A PLAçA AMB ELS COSSIERS SE DIUEN SES RODELLES.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb