El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Dia de les Illes Balears!

potti | 02 Març, 2005 01:53 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Per fi hem passat aquest dia i entre estudis i demés he volgut donar una volta tranquilament entre els actes 'per el poble' que és celebraven avui. Gràcies a quaderns vaig poder aconseguir un fulletó informatiu de 'la nostra festa' que tan amablement la gent del govern s'ha encarregat de repartir entre tots els habitants de les illes (ais..).

Abans de res, vaig pegar una ullada al fulletó en questió per assabentarme de totes les activitats que hi havia per aquets dies i realment s'hem cau el ànima a terra quan veig la llista d'activitats que per al meu gust les considero poques i mal repartides. De les referents a Mallorca, totes menys dues és fan a ciutat. Torno a mirar la primera plana del fulletó i torno a lletgir 'Dia de les Illes Balears'. I si no m'equivoco la part forana encara forma part de les Illes Balears. Les demés illes no tenen tanta sort com Mallorca i un parell curt d'actes.

Tornant a Mallorca miro les activitats i realment les trobo 'curtes' després del rebombori que fan amb la celebració d'aquest dia. Sembla que estan fetes per complir més que celebrar.

Dos dies he aprofitat per donar una passetjada a veure l'ambient que és vivia en aquestes festes i veure tot l'organitzat al voltant ja que el fulletó no dona gaire de si. Diumenge vaig aprofitar per veure els concerts i donar una volta per el mercat artesanal.
Els concerts, començaren una hora abans del que diu al fulletó (molt bé!!!) i en lloc de ser de 19:00h a 21:00h varen ser de 18:00h a 20:00h i com una altre dada curiosa, hi havia grups que no vaig veure sonar i d'altres que no sortien al fulletó i que sonaren. Així doncs hem va agradar força trobar que l'única representació de ball mallorquí no era l'espectacle colfloric que farien al teatre Xesc Fortesa, s'afegia el grup 'S'estol d'es Gerricó' fent una petita ballada allà devant la mar. Una altre cosa sobre els 'espectacles musicals' que hem va sorprendre va ser que el carrer on es feia no era tallat al transit del tot i de tant en quant un cotxe pases per davant tots els espectacles. Inaudit.

Per la part del mercat d'artesania, hem va resultar curios que la major part de la gent que és trobaba darrera de les paradetes anes vestit a l'ample o de pagesets, com li vulguis dir mentres que els actors que hi havia per allà fent el xou anaven vestits amb un altre estil completament diferent creant un ambient (per jo) un poc extrany. Aixó si, de tota l'animació de carrer que mostrava el fulletó només vaig veure el diumenge el teatre de carrer i poca cosa més.

Per poder contastar, ahir dimarts (el vertader dia de la celebració vaig tornar a donar una volta per allà per veure les diferencies entre els diferents dies.
El mercat no estava gaire cambiat, totes les paradetes al seu lloc, cap de nova. Aixó si, molta més animació. Principalment donades per els grups Xarop de Canya (uns grallers), i els Wonderbrass (amb el seu espectacle de carrer) creant un ambient força agradable (el que hem pregunto jo és on eren els altres dies...). També vaig aprofitar per anar a veure l'exposició de fotografia (no gaire ben montada) i la carpa per el públic infantil i juvenil (malgrat que he trobat que era només per el públic infantil.
A aquesta darrera carpa m'ha sobtat molt trobar com a part fonamental 'EL Quixot'. No tenc res en contra d'aquesta obra de la literatura peró no acabo de trobar cap relació amb les Illes Balears. No hauria estat millor mirar de montar qualque cosa respecte a Jaume I o tal volta al Tirant lo Blanc?. Hem sembla que seria una cosa més propera a nosaltres i que ajudaria a apropar als nins altres cavallers sense tant de Merchandising com el Quixot (que ja en tendran la seva dosis segur quan siguin majors

.

Au, una altre festa 'nostrada' de la que surto decebut. Tal volta seria millor de deixarnos de coses inventades i celebrar altres actes que podriem considerar claus en la nostra cultura com a poble. La celebració de l'aprovació d'una llei la considero una cosa massa forçada i una micona imposada. No seria millor la celebració real de festes més nostrades com la del 31 de Desembre per exemple?. O esta destinada a quedar com a segón plat i fins i tot arribar a desapareixer?

Comentaris

Espantamòmies

vaja rollista que ets!!!!!!

Espantamòmies | 12/03/2005, 14:10

però, tio, que et deixen partar a casa? Ets un plom cutre i petulant!!!!!!!!!!
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb