El Blog d'en Potti

De plaça en plaça, de festa en festa.

Cercavila de Sant Sebastià'05

potti | 16 Gener, 2005 21:05 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net technorati.com

Després de l'indignació que vaig agafar amb tot l'embull de les festes de Sant Sebastià'05 (és a dir, les d'enguany) vaig decidir anar a veure el cercavila mem com era aquest any i la veritat és que més o menys va ser com me l'esperaba.

Xerrant clar, crec que és un dels cercaviles més magres que ha vist aquesta ciutat des de fa un bon grapat d'anys i això que els grups d'animació de carrer amb trets característics de la nostra cultura en un principi van en augment.

Ho miraré de resumir en un parell de punts i de manera clara i esquemàtica.
>> El cercavila de grups de la ciutat només tardava uns 10m en pasar (si estaves quiet).
>> Era totalment fat en l'apartat de bestiari. La vibria de l'asumpció amb rodetes és una cosa esperpèntica i els cavallets son en plural perquè només eren 2..., les cucaferes son força infantils i el voltor era (baix el meu punt de vista) l'únic animal que es salva de la crema. No vull dir que les cucaferes i el vibria no surtin però el que no és pot fer és posar-les totes soles com a representació de les besties, ja no cara a la ciutat si no cara a fora i al turisme(no sembla que estiguin tan preocupats...).
>> Els dimonis estan bé però crec que haurien de cambiar el tipus d'espectacle que ofereixen de dia i de nit. La pirotecnia a la llum del dia pert tot el seu encant.
>> I per acabar les escoles de ball vestides de pages s'haurien de replantetjar. Lo únic que fan és deixar tot l'estol de balladors com a un reducte folclòric en lloc de promocionar-ho i donar un rebuf d'aire fresc i joventud. D'això ja parlaré en un altre moment que si no aquest comentari s'extendrà massa.

El pregó d'aquest any també va ser curios però després d'uns tres quarts d'hora de pulular per la plaça jo encara no l'havia sentit. El pregò era l'actuació? no hi havia res a dir? la veritat és que vaig haver de marxar abans de que acabés l'actuació del Cris Juanico. Qualcú que ho ves sencer podria ajudar a completar aquest tros que hem falta?.

No cal fer un comentari final sobre el que m'ha semblat tot això?? no??

Comentaris

[/-\|\||)i|)O

.......¬¬........

[/-\|\||)i|)O | 18/01/2005, 19:34

hola no se si em coneixeras però fa poc k vaig començar als castellers, be resumint , que estaba navegant i mira per a on e anat a parar..jejejej.m'agradan els teus cometaris son entretinguts . b dir k jo tambe vaig a anar al cercaVila i es uNa decepCiÓ. e estat mirant aquesta pagina i me enterat que toques la xeremia jejej jo fa poc que tambe i vaig començar...((almenys aquest any faig el k m'agrada)) ...@@.....AdeWW.....@@....i amunT!
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb