Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

Els 'negocis' d'EMAYA

toniroig | 15 Juliol, 2006 09:02 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

EMAYA és una empresa municipal de Palma que té -hauria de tenir- com a únic objectiu donar aigua de qualitat de la població de Palma, netejar els seus carrers i recollir els fems.
Però resulta que no, que EMAYA fa negocis. Així té adjudicat el servei de recollida de fems d'una part de Llucmajor; és a dir, a cercar na Maria per sa cuina sense cap necessitat.

Això suposa diversos problemes:
  • Ens distreu de l'objectiu fonamental que és la ciutat de Palma
  • Tanmateix, Llucmajor no mos paga
Jo no crec que sigui funció d'EMAYA competir amb altres empreses -privades- per a obtenir contractes d'altres administracions i crec absolutament impresentable que EMAYA 'faci de banc' a l'Ajuntament de Llucmajor. Si tu no pagues te tallen el subministrament, per què no es fa igual amb Llucmajor. És esplèndida Cirer amb els doblers de tots i de totes.

La regidora socialista Rosa Marquès ho ha denunciat aquests dies i ho durà al plenari. Només volem que Llucmajor pagui i que es plantegi seriosament si és lògic que l'Ajuntament de Palma presti aquest servei fora del seu terme municipal.

P.D.: I un avís al demagog de torn: això no té cap efecte damunt el personal. Tothom pot recolocar-se en serveis de Palma.

Comentaris

Tito

Recollida Emaya

Tito | 22/07/2006, 16:24

Crec que es il.legal fer tant de renou per recollir els fems a les 2h de la matinada. Crec que per anar a recollir el paper reciclat no fa falta anar a les 2h matinada i fer mes renou Crec que es il.legal fer renou a les 7.30h del damati amb el carrito de fer net els carrers. La llei de renou en aquest pais diu que entre les 0h i 8h no es posible fer renou. I Emaya que diu de tot aixo? No poden recollir els fems a les 23h o recollir sense fer renou?
TONI ROIG

El tema està clar

TONI ROIG | 16/07/2006, 06:40

Volem que els que governen l'Ajuntament de Palma se centrin en la ciutat de Palma i els problemes de la seva gent o preferim que es dediquin a 'fer negocis' fora del nostre terme municipal? Una cosa molt distinta seria que altres ajuntaments -com el de Llucmajor per exemple- o el Consell entràssin dins el capital de l'Empresa i formassin part del seu consell d'administració, compartint la gestió. Així si que pot ser féssim una empresa més forta
Pep M

Crec que ho entenc

Pep M | 15/07/2006, 17:31

Fiti, jo crec que ho entès bé. El servei de Llucmajor no és gratuit. Deu tenir un canon o una tarifa establerta en la concessió. El que pareix és que és morós. Pens que son dos temes diferents un és això que Roig deixa caure "que fa negocis", es a dir aprofita la seva estructura per vendre serveis a altres, que a mi en el bon sentit me pareix bé; i l'altre és que tengui clients que paguen amb retard
Esther Puigcercós

Així està Palma de neta ....

Esther Puigcercós | 15/07/2006, 16:21

És increible que es doni aquest servei gratuitament a l'ajuntament de Llucmajor. Si només hi ha que donar un tomb per Ciutat per veure lo bé que funciona EMAYA i quins serveis tan eficients dona als ciutatadans. Per favor, primer que facin feina a Palma que això els hi pagam i després si tenen temps ja aniran a la part forana,cobrant per suposat.
Fitipaldi

Crec que...

Fitipaldi | 15/07/2006, 16:09

Bones Pep M. Crec que lo que intente dir en Toni és que EMAYA, que cobra de les arques públiques de l´ajuntament de Palma, dóna de manera gratuita serveis de netetja a Llucmajor... I veïent l´enorme quantitat de fems i brutor que hi ha a Palma... només faltava aixó. I casi casi et diria que tranquil, el proper Batle no serà del P(artido)P(eligroso) si l´esquerra s´ho comença a currar, que ja feis tard!!!
Pep M

Idò sí

Pep M | 15/07/2006, 12:01

Idò a mi no em sembla malament que les empreses públiques intentin adquirir un volum que ajudi a fer-les més viables i sostenibles. Pens que el mercat natural de les empreses municipals de Palma, son els municipis més propers. Les coses públiques han d'estar ben gestionades, ho opin com a votant d'esquerres, i no val ni adoptar posicions demagògiques ni puristes. Esper que el proper batlle (socialista per suposat) no sigui estret de mires i torni enrera la EFM, EMAYA o l'escorxador
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb