Un altre món no fou possible

Palma amb mà esquerra / BITamines / Converses de cafè...

Batlessa, parlam seriosament de la Llei de Capitalitat?

toniroig | 15 Febrer, 2006 14:11 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

En el proper plenari sabrem si la voluntat del PP és aprovar una Llei de Capitalitat “con fundamento” que diria el cuiner o si, simplement, volen una foto de Matas i Cirer amb Rodríguez al mig.

Des del PSIB-PSOE presentam aquesta Proposició:

“El Conseller d’Interior ha anunciat l’inici del tràmit de la Llei de Capitalitat. Aquesta és una bona notícia per a la ciutat de Palma. El que cal és que la seva tramitació i sobre tot la seva aplicació es tradueixin en millores per a la nostra ciutat. Sempre s’ha dit que les voluntats polítiques s’expressen en partides pressupostàries per la qual cosa pensam que el primer pilar del debat ha de ser el finançament de la ciutat; quan es parla d’Estatut es parla de finançament i, lògicament, quan es parla de Capitalitat també se n’ha de parlar.Fa ja estona que des dels serveis econòmics de l’Ajuntament de Palma es xifraren els costos de la capitalitat, els costos que suporta la ciutadania de Palma amb una fiscalitat excessiva, els serveis que es deixen de prestar per una manca de finançament en 30 milions d’euros.

La “Estimación del Coste de Capitalidad”, amb dades de 2004, parlava de “dotar servicios e infraestructuras que sufren un mayor impacto por el hecho de ser Palma capital”  i xifrava aquests costos en “150.255.987,73 €. El coste por habitante de Palma supone 407,23 ”. Però afegia una consideració cabdal: “teniendo en cuenta la población de Mallorca, estimamos que uno de cada cuatro residentes (25%) de la isla pero no de Palma está diariamente en la capital. El número de usuarios efectivos son 466.436 Si distribuimos la carga, el coste por persona o usuario efectivo sería de 322,14 €. La diferencia, 85,09 €, es la cifra estimada de partida para conseguir una aproximación a la compensación por ser Capital. La via de compensación, bien a traves de la CA, bien a través del CIM, seria a través de una transferencia para conseguir que el coste por usuario efectivo fuese de 322,14€. La compensación total sería de 31.396.052,36 €.

Des del Grup Municipal Socialista ja plantejarem en el pressupost del 2005 i també del 2006 l’acte simbòlic d’obrir una partida amb 1 € per a començar a compensar els costos de la capitalitat. Ha arribat el moment de passar dels actes simbòlics als fets i és per això que pensam que per part deL Ple de l’Ajuntament el següent acord.

P R O P O S I C I Ó

Punt únic:

“El Ple de l’Ajuntament mandata a la Comissió Negociadora Municipal amb el Govern de les Illes Balears per a que plantegi, com a ítem inicial de la negociació, el calendari per a fer efectiva la compensació que ha de rebre la ciutat pels costos de capitalitat i que, d’acord amb l’estudi dels serveis econòmics és de 31.396.052,36 €”.

Crec que és una proposta raonable. Parlam, batlessa, seriosament de la Llei de Capitalitat?.

Comentaris

Caty

Re: Batlessa, parlam seriosament de la Llei de Capitalitat?

Caty | 16/02/2006, 08:03

No tiene que haber un consenso entre todos los partidos politicos para acordar temas de este nivel como la ley de la capitalidad? Bien, pues si no cuentan con vosotros pues montar una manifestación como hace Rajoy un referendum y dejaros de comedias y de moderaciones , esto es de risa.
Llorenc

Más control

Llorenc | 15/02/2006, 16:12

Creo que recibimos una excesiva fiscalidad los ciudadanos de Palma y por otra parte no recibimos los servicios adecuados tanto en seguridad , limpieza servicios generales etc.. Tambien intuyo que mucho dinero se utiliza para construir olvidandose de las verdaderas necesidades que faltan a esta ciudad como antes he indicado. En referencia a lo de la construcción me parece absurdo que los ciudadanos de Palma tengan que pagar por 2 veces obras como la de la Plza.España o la del parque de las vias del tren, es indignante y creo que aqui deberia haber responsabilidades y no utilizar el dinero público para sastifacer el capricho de unos Srs, por lo tanto creo que debe haber más control sobre este tema.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb