nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Descomptes aeris i marítims per a tothom que resideix a les Illes

nurukundo2005 | 31 Gener, 2006 23:14 | facebook.com google.com

No totes les persones residents a les Illes Balears i Pitiüses tenen dret als descomptes pel preu dels viatges aeris o marítims.
Amb la normativa vigent a l'actualitat, a més de residir-hi, s'ha de tenir la ciutadania espanyola o de qualsevol altre estat membre de la Unió Europea.

Amb el lema Els immigrants també som illencs: per què no tenim dret als descomptes aeris i marítims a l'hora de viatjar?, l'Associació d'Immigrants Marroquins a les Illes Balears AlMaghreb reprèn una campanya reivindicativa, amb la qual ja fa anys que nombroses associacions, entitats i plataformes intenten d'aconseguir la igualtat de tractament per a tota la ciutadania resident a les Illes Balears i Pitiüses.
Es tracti de residents amb la ciutadania de la Unió Europea es tracti de residents extracomunitaris.

AlMaghreb ha mantengut recentment contactes 'bilaterals' amb les distintes forces polítiques, recaptant-ne el suport.
I ha convocat una assemblea d'entitats que n'ha tractat l'assumpte, en una sessió mantenguda al Casal d'ONG.

Atès el cost elevat dels desplaçaments marítims i aeris entre les Illes Balears, Canàries, Ceuta i Melilla i la península, el Govern espanyol va prendre la iniciativa de regular per llei -Llei 30/1998, de 29 de juliol, del règim especial de les Illes Balears- les bonificacions per a les tarifes dels serveis regulars de transport dels residents espanyols i comunitaris, oblidant-se dels residents no comunitaris (tret dels suïssos i dels pertanyents a l'espai econòmic europeu, que mantenen el dret als descomptes!)

Davant d'aquesta situació que es considera totalment injusta, s'exigeix al Govern de l'Estat espanyol que modifiqui la Llei 30/1998, de 29 de juliol, del règim especial de les Illes Balears, i que es reconegui el dret al benefici de la insularitat a tots els residents a les Illes Balears.

Es demana a la societat civil i a la classe política balear el suport a aquesta reivindicació favorable a la bonificació del descompte de viatge per a totes les persones residents a les Illes Balears, mitjançant la modificació de la llei que es denuncia amb aquesta campanya.

Anima tota la ciutadania en general, i els immigrants en particular, a sumar-se a aquesta campanya, per reclamar del Govern la igualtat entre tots els contribuents: que tothom tengui les mateixes oportunitats a l'hora de desplaçar-se entre les illes o amb altres punts del territori espanyol.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb