nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Contra la violència masclista, sense defallir

nurukundo2005 | 27 Agost, 2005 08:43

Sense haver acabat de sortir de l’ensurt produït per l’assassinat a Mallorca d’una dona, presumptament a mans del seu company sentimental, Anna Maria Minissale, ens topam ara amb una altra notícia colpidora que eleva a 36 el nombre de dones assassinades enguany a l’estat espanyol, -3 a la nostra comunitat autònoma-:
Una altra dona, Mª Josefa Rodríguez Fernández, ha estat assasinada brutalment pel seu espòs, segons sembla perquè aquest no suportava que aquella xatejàs amb altres homes per internet!
La barreja de les velles passions de sempre amb les noves tecnologies d’avui dia també porta als mateixos resultats de sempre, a l’interior d’unes societats marcadament patriarcals com la nostra!
El Lobby de Dones de Mallorca torna a convocar la ciutadania, altra vegada, al lloc de trobada habitual en aquests casos: la Font de les Tortugues, dilluns, 29 d'agost, a les 20:00 hores.
Com manifestava a Barcelona el passat mes de juny l’Assemblea de Dones del Primer Fòrum Social Mediterrani: cal no defallir, sinó més totst intensificar encara més la lluita, enfront del model de societat patriarcal instal•lat als nostres territoris, tan fortament marcat per la violencia masclista que s’exerceix gairebé pertot arreu contra les dones.
Des del Grup d’Homes contra la violència masclista que es va crear a Palma fa uns anys, un cop més, es reclama de les institucions públiques la retallada responsable de tanta despesa pública supèrflua que malauradament s’està produint en tantes instàncies, i, en canvi, que s'incrementi considerablement la destinació de moltíssims més recursos materials, humans i econòmics per a resoldre problemàtiques socials com la que ens afecta.
Que els qui governen s'atreveixin a fer qualque cosa més que manifestar-se disconformes davant els mitjans de comunicació, cosa que també ens correspon fer a tots.
A qui governa, i només a qui governa, li pertoca afanyar-se a destinar-hi aquells recursos públics que administra i hi esdevenen necessaris.

D'altres enllaços sobre el mateix assumpte:

  1. Diario de Mallorca

  2. Dol

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb