nubulaya

Fent part de la ciutadania d'un país que sura enmig d'una Mar Mediterrània que uneix dues voreres continentals. A càrrec de: www.cecili.cat

Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (III)

nurukundo2005 | 13 Juny, 2006 09:17 | facebook.com google.com

Amb el desig de conformar una Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans que aconsegueixi d'integrar joves de tots els territoris, la presidenta de l'entitat mallorquina Fòrum Musicae, Magdalena González i Crespí, també s'atansa a les terres de la Franja de Ponent.
Té notícies d'una entitat a la qual recorre amb la finalitat de trobar-hi el suport que precisa.

Franja de Ponent

Després de realitzar esforços gegantins, la presidenta de Forum Musicae i responsable de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, la professora de música Magdalena González i Crespí, aconsegueix que s’hi inscrigui per primera vegada una jove integrant resident a la Franja de Ponent.
Li diuen Aurora Fontoba i Valsells. És de Calaceit (Matarranya). Toca el violí. S'hi desplega, a més a més, com a coordinadora del Centre de Recursos de la Franja de Ponent.

Escriu això:

“Ja fa uns anys que vàrem crear tots els Casals que existeixen avui en dia a la Franja de Ponent.
Amb ells vàrem aconseguir que per fi el jovent pogués conduir directament el nostre moviment cívic i cultural.
Els Casals van començar a treballar sobretot amb la joventut de les nostres terres, ja fora muntant tallers, campaments d'estiu, cursos de monitors, concerts, tallers, l'Acampallengua, Correllengües,...

Ara, amb la creació de la Institució Cultural de la Franja de Ponent, pensem que este treball no s'ha de deixar de fer, perquè en les nostres mans està la salvaguarda i el futur de la nostra cultura.

Per això hem pensat que era vital la creació d'una secció de joventut, i així ho hem fet.
Des de l'Àrea de Joventut volem donar la benvinguda a tothom, fer saber que natres també tenim veu pròpia dins la Institució de la Franja de Ponent i que la creació d'aquesta ha significat un salt qualitatiu tant en activitats com en difusió.

Ara treballarem per a multiplicar les ofertes i possibilitats pel jovent de la Franja de Ponent.
Només queda una cosa per dir, deixem la porta oberta a tots aquells que vulgueu formar part, proposar idees o donar un cop de mà... “

La presidenta de Fòrum Musicae i responsable de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, la professora de música Magda González es comunica amb el secretari general de la Institució Cultural de la Franja de Ponent, que és de Mequinensa (Baix Cinca), Guillem Chacón i Cabas.

Li manifesta que, donat el marc en el qual s’han situat els darrers esdeveniments polítics i de com aquests poden afectar l'OJIPC, contacta amb tots el territoris per aconseguir fer un esforç i substituir els ajuts que esperaven rebre i que es va veient que són incerts del tot. Li demana si pot explorar la possibilitat de trobar suport pel membre de la Franja que pertany a l'Orquestra. En pocs dies Guillem li contesta i li diu que pel que fa a l’Aurora no es preocupi, i que si cal ho cobriran amb les pròpies butxaques, però que s’ha de seguir endavant. Li fa a saber que la Institució Cultural de la Franja de Ponent també s'ha quedat sense cobrar l'ajut de tot l'any i que no saben com tiraran endavant... No resulta gens estrany, si hom para esment a allò que manifesta Guillem:

”Més units, més grans i més forts que mai.
Som l'única organització que vertebra la Franja de Ponent, i amb ella abracem aquesta terreta, des dels Pirineus als Ports.

Mantenint la puresa de l'ideal i treballant per fer prompte realitat el somni. El que hem fet fins ara, la renaixença de la Franja de Ponent que tots hem vist, és el nostre millor fruit. Just en aquests moments en que les nostres comarques perillen i el futur de la nostra llengua es veu més amenaçat que mai no ens deturarem. Nosaltres no renunciarem.

Hem començat a dotar a la Franja de Ponent de força pròpia dins els Països Catalans i avancem amb il•lusió servant el nostre futur, el futur del nostre poble. Si t'estimes aquesta terra et necessitem al nostre costat. Ànim! que ho tenim guanyat!...

D’altres enllaços interessants:

*** Calaceit, a la Franja de Ponent, acull les proves d’accés de l’OJIPC
*** La Franja de Ponent s’incorpora a l’OJIPC
*** Proves d’accés de l’OJIPC a la Franja de Ponent
*** L’OJIPC es presenta a la Franja de Ponent
*** La violinista Aurora Fontoba entra a formar part de l’OJIPC

CONTINUARÀ

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb