Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Sang en l'Estadi de Son Moix

satalaieta | 21 Març, 2005 23:55

Sang veneçolana en l'Estadi. Foto Diario de Mallorca


En l'Estadi de Son Moix de Palma de Mallorca.


Arango, un bon jugador del Mallorca, veneçolà, una molt bona persona, va caure desplomat, inerta, sense respiració, inconscient, amb convulsions i maxilar superior dret trencat i llavi partit, després de rebre en el seu rostre l’injustificable colzada de Javi Navarro, un jugador violent (el seu entrenador Caparrós incita a la violència, molt més allà de la fortalesa física) davant la permissivitat de l'àrbitre (arbitro significa que arbitra, imparteix justícia, no que sigui arbitrari) Pino Zamorano que es va aliar amb la desvergonya agressiva del Sevilla encebant-se contra el Mallorca a partir de l'agressió explicada (sempre els covards s'alien amb els violents).


Comencem per tranquil·litzar al lector: Arango, feliçment, s'està recuperant, després d'haver estat un temps en la UCI. Tot, en el temps, es recordarà com un immens malson i un esglai morrocotud sofert, en directe, per milers d'espectadors, i l'esposa de Arango, la primera i més angoixada.


El negoci, la màfia estesa i ampliada fins a l'espectacle de masses ha convertit el que antany era l'esport viril i apassionat del futbol en una farsa, en ocasions, apassionadament violenta. Tan farsa i, en ocasions, tan violenta, com era la lluita lliure americana (USA, per descomptat). I si la justícia esportiva i la justícia penal no es posen un poc “justes” i tallen d'arrel la violència (el circ, mentre no sigui comprat, en perjudici d'uns i benefici d'uns altres, no mata a ningú i fins i tot fa riure) arribarà el dia en que haurem de comentar un succés com l'agressió (injustificable, més o menys dissimulada: “jo només em protegia”, encara que les imatges mostren altra cosa: el colzada) incitada per Caparrós i comesa per Navarro en la persona de Arango, amb un resultat molt més lògic: la mort d'un jugador.


Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg Social
Coordinador de l'Associació Humanista de Comunicació (contra totes les violències)
Palma, 22 de març de 2005, any de l'educació

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb