El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Una resposta més, al PP de Santa Maria i el seu Diari d’extrema dreta

Manel | 24 Octubre, 2005 10:40

Ja fa uns mesos, es va realitzar a Secar de la Real una manifestació contra la manipulació informativa i la desinformació, especialment per part d’un mitjan de la extrema dreta associat al PP.

Dintre de la campanya de repressió que segueixen contra els nacionalistes de Mallorca, es dediquen professionalment a l’art dels dois i les mentides. Encara confonen ecologisme amb nacionalisme. Dos puntualitzacions podem fer: per una part, que UM, partit de caire nacionalista, defensa la política territorial i ambiental del PP; segon, la majoria dels partits d’esquerra són d’àmbit espanyol). També varen dir que Antich va fer d’abanderat de la festa, idò jo ni la veig veure! O que la plataforma està composta per músics i escriptors. Encara no saben que la Plataforma Salvem Mallorca aglutina plataformes i entitats que representen veus anònimes. I seguint amb la ignorància d’aquesta colla, diuen que estam en contra de la regeneració de Es Carnatge! No, el que NO volem és que la regasificadora estigui a Es Carnatge o es gastin 5 milions d’euros! en un jardí botànic en comptes de plantar arbres autòctons. I com aquestes... molts dois i mentides més.

Siguem idò, amb comentaris al comunicat del PP de Santa Maria

El PP qualifica la festa de «partidista i electoralista». Com ja vaig comentar a un article anterior, la plataforma defensa una política territorial i ambiental molt diferent a la que defensen el Pacte pel Retrocés del PP-UM. Com partidista i electoralista podem definir PP3 o la rapidesa a l’hora d’asfaltar Mallorca. No volen presentar-se a les eleccions amb tota Mallorca en obres. Arriben fins el punt de no deixar ni respectar el descans dels veïns de Jacint Verdaguer amb les obres, perquè són més importants les eleccions que el descans just dels veïns.

«La Junta Local del Partido Popular no entiende por qué Santa Maria tiene que ser anfitriona de un evento electoralista que critica las políticas de verdadero progreso impulsadas por el Govern de les Illes Balears».

Deixar Mallorca encimentada i asfaltada no és progrés. Una economia basada en la construcció no és progrés. El turisme de masses no és progrés. Fer forns d’incineració en comptes d’impulsar el reciclatge no és progrés. No invertir en la xarxa ferroviària i que els quilòmetres de xarxa estiguin bastant per de baix de la resta d’Espanya i Europa no és progrés. Que Mallorca dupliqui la mitjana de cotxes d’Espanya, Alemanya, o la resta de països nòrdics no és progrés. Destruir les zones humides no és progrés. Que la gent se’n vagi de Ciutat fart dels cotxes no és progrés. Que la gent se’n vagi a la part forana davant la impossibilitat de viure a Ciutat pels preus dels habitatges, provocats per l’especulació del sòl urbanitzable en mans de unes poques mans no és progrés. Els beneficis dels especuladors no és progrés. No complir el protocol de Kioto no és progrés. Posar 4 carrils de cotxes on el PP va prometre un parc abans de les eleccions no és progrés. Urbanitzar una zona d’Es Carnatge on el PP va prometre un bosc abans de les eleccions no és progrés. Destruir elements arquitectònics catalogats no és progrés, esgotar els recursos hidràulics i de boscos no és progrés,... Més bé, jo afegiria que tot l’anterior és retrocés.

Que les Illes tinguin una finançament per part de l’Estat Espanyol no és excusa, la prova la tenim en les prioritats del Govern de les Illes, ens endeuta per construir autopistes, no per incrementar les línies de tren, millorar l’educació o la sanitat. El deute que patim ara ens deixa sense recursos per necessitats presents i futures.

El PP no volia que el municipi es convertís en «el escenario de una manifestación radical y excluyente, que no reportará ningún beneficio a la localidad».

La Festa Salvem Mallorca era un acte obert a totes les persones que s’estimen altra política territorial i ambiental, que rebutgen una política sense futur i insostenible pel nostre territori. Un legat que hem rebut i que hem de retornar a les properes generacions, perquè l’ésser humà viu de la terra.

D’agrair és, el suport que ha donat el poble de Santa Maria del Camí que junt amb els grups musicals, voluntaris i ciutadans que han vingut a donar suport, han fet de la festa tot un èxit. Tots, sense cobrar ni un cèntim, perquè el patrimoni natural d’aquesta Illa així com el seu futur no té preu.

Una pregunta trampa del PP a la batllesa de Santa Maria: La demanen «si no ve necesario poder contar con unas carreteras seguras o si cree que el recién inaugurado tercer carril de la autopista de Inca no ha mejorado los desplazamientos a Palma». Bé, nam per parts:

1) La Plataforma Salvem Mallorca defensa unes infrastructures segures i respectuoses amb el mediambient. Per això defensam el transport col·lectiu i un pla coherent de carreteres. Han endeutat a les Illes per fer autopistes, dedicant a transport col·lectiu una quantitat ridícula (necessitem incrementar la xarxa ferroviària i la millora dels serveis d’autobusos entre municipis). El pla de carreteres és incoherent, irracional i sovint canvia perquè no tenen les idees clares. Les carreteres han d’ésser mes adequades a les distancies de les Illes Balears.

2) Les noves autopistes són rebutjables perquè:

  • NO solucionen els problemes de trànsit. Traslladen els embussaments a altres llocs, tal com han fet el tercer carril de l’autopista d’Inca, la circumval·lació i autopista de Llucmajor, la circumval·lació d’Inca, per posar uns exemples.
  • Afavoreixen l’ús del cotxe, provocant a mig termini més embussaments i més emissió de gasos d’efecte hivernacle.
  • Són perilloses. Les carreteres més segures son les carreteres desdoblades amb paret mitjanera, tal com defensa la Plataforma. Les autopistes afavoreixen la velocitat en comptes de la seguretat, i són les més destructives del paisatge i de l’habitat.
  • Desfiguren el territori. Amb imatges aeris podem veure l’impacte de les autopistes, dels camps de golfs, dels ‘escalestris’ de l’autopista fins a Sa Pobla,...
  • Alteren l’economia dels pobles. Què tenen en comú Inca, Llucmajor o Vilafranca per posar exemples? Estan llevant el petit comerç dels pobles, part de l’economia local, convertint-los en pobles dormitoris.

El PP diu que no entén «cómo la alcaldesa apoya una plataforma que critica que el nuevo Hospital Son Dureta se construya en suelo rústico cuando a su vez la propia alcaldesa propone construir la nueva escuela de la localidad en un solar que también está situado en suelo rústico».

Hem de dir, que els terrenys als voltants del Monestir de la Real té un interès paisatgístic i cultural, i que degut a la informació privilegiada donada per un ministre mallorquí, ara president de les Illes, va sofrir compres especulatives per gent ben coneguda. Al principi havien de reformar Son Dureta en comptes de construir un de nou, i quan encara no era públic es faria definitivament un de nou a Son Espases, certes persones afins a J. Matas es dedicaren a comprar els terrenys i a pensar en nous projectes immobiliaris als voltants. A més, podem afegir que la zona afectada és de les poques zones rurals que ens queda al Municipi de Palma (http://www.salvemlareal.org).

En qualsevol cas, el que millor podem fer és llegir l’Iniciativa Legislativa Popular, deixar-nos de la desinformació i manipulació del PP i el seus mitjans de comunicació i aportar idees per una Mallorca de futur.


INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR

Proposició de Llei per la qual s’aproven mesures d’emergència en matèria de protecció ambiental, d’infrastructures, ordenació del territori i espais naturalsEl ecologista Jaume Matas diu que Greenpeace i el GOB practiquen un ecologisme “ineficaç” 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb