El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Oficina del Canvi Climàtic, inútil si no canvia la política del Pacte pel Retrocés

Manel | 18 Juliol, 2005 11:15

Durant l’any 2004 les Illes Balears varen emetre més de 9 milions de tones de gasos d’efecte hivernacle. Per complir el compromís amb el Protocol de Kioto les Illes haurien de reduir les emissions en 2,1 milions de tones fins quedar a 6,9 milions de tones.

La Oficina del Canvi Climàtic, dependent de la Conselleria de Medi Ambient, té com a objectiu el compliment per part de les Illes Balears del Protocol de Kioto.

Segon el Govern ja s’han iniciat les següents accions, la majoria de les quals, són contradictòries amb l’objectiu de l’Oficina del Canvi climàtic i el Protocol de Kioto:

Pla director sectorial energètic

- Ampliació de la Central de Son Reus i la construcció d’una de nova a Cas Tresorer que incrementaran les emissions.

- Dos cables d’interconnexió elèctrica amb la península. Una part de la energia que arribarà serà d’origen nuclear i la major part de l’energia rebuda haurà produït gasos d’efecte hivernacle si no a les Balears si a la península, es a dir, no es redueix les emissions de gasos contaminants sinó que es trasllada el problema a una altra comunitat autònoma.

- Substitució del gasoil i carbó per gas natural, molt menys contaminant.

Un Pla de promoció de l’ús d’energies renovables

- Potencia l’ús d’energia solar, especialment als hotels per encalentir l’aigua.

- Potenciar l’ús d’energia eòlica, encara que algunes de les propostes de localització dels molins s’han fet a llocs protegits i amb un gran impacte visual (Serra de Llevant).

El disseny i la implantació d’un Pla d’eficiència energètica

- Potencia l’ús de electrodomèstics de baix consum energètic, així com també a l’enllumenat públic.

- No promou l’ús del biodièsel com alternativa al gasoil.

La implantació d’una norma de construcció d’edificis que estimuli l’estalvi d’energia

Un Pla director sectorial de transports, orientat a la promoció del transport públic enfront de l’ús del vehicle privat

- Construcció d’autopistes i vies ràpides que afavoreixen l’ús del cotxe privat i la velocitat (més emissions de gasos contaminants, menys seguretat).

- L’Ajuntament de Ciutat canvia les vies del tren per un carrer de quatre carrils per afavorir l’ús del cotxe al centre de Ciutat, juntament amb la continua construcció de pàrkings subterranis.

- Una gran obra faraònica, l’estació intermodal de tren a Ciutat amb pàrking i locals comercials. Deixa de banda la millora del servei de l’actual línia de tren a Manacor (compliment d’horaris i més freqüències) i la tant demandada línia de tren de Llevant. En canvi, s’han accelerat les obres de vies ràpides per a cotxes.

- S’han previst nous carrils bicis com a transport alternatiu al cotxe.

Repoblació d’arbres

- Per compensar la talla de boscos provocades per la construcció d’autopistes i circumval·lacions , camps de golfs, urbanitzacions, instal·lacions esportives i mèdiques a zones rurals, incendis, talla il·legal d’arbres,...


Altres mesures del Govern i el Consell de Mallorca que no són compatibles amb el Protocol de Kioto i l’Oficina del canvi Climàtic:

Nous crematoris a Son Reus en comptes d’apostar més decididament pel reciclatge i la reducció dels residus, així com pel compostatge. La recuperació de les matèries orgàniques, que suposen més del 50 per cent dels fems a la llar, i més Punts Verds de recollida selectiva són l’assignatura pendent.

Construcció de noves desaladores que són grans consumidors d’energia elèctrica.

Ampliació de l’aeroport de Son Sant Joan fins a 38 milions de passatgers, quan a Mallorca no arribem al milió d’habitants.

És clar que una economia basada en el turisme de masses provoca una gran pressió sobre el territori: més consum de recursos (aigua, energia, territori, producció de residus). Un model rebutjat per altres illes de la mediterrània.



Biodièsel: els vehicles a motor ja tenen una alternativa real a la gasolina


Comentaris

qwde

wretwer | 14/11/2005, 17:40

qe es lefecte hivernacle?¿
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb