El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Regeneració natural de la platja de Cala Agulla (II)

Manel | 21 Març, 2005 14:50

Tot un èxit! Fa dos mesos Demarcació de Costes va aplicar un pla de regeneració natural en Cala Agulla que ha superat els resultats prevists. La preocupant deterioració de la platja a causa de la pèrdua de sorra van motivar a l'Ajuntament de Capdepera i a l'Associació Hotelera a demanar solucions al delegat de Govern i al delegat de Costes.

El pla d'emergència va consistir a reduir la pendent de la sorra per a afavorir la regeneració duent la sorra a la part posterior. A mesura que el mar portava la sorra a primera línia les excavadores acumulaven el sediment a la part posterior de la platja. Posteriorment s'ha espargit la sorra per a iniciar la temporada turística.

L'alcalde de Capdepera manifestà: “estam molt satisfets de la regeneració natural. La platja ha recuperat la imatge no de l'any passat, sinó de fa molts anys. Esperem que amb el projecte final es doni una solució definitiva.”

En referència a Cala Barques, el delegat de Govern Socías va explicar que "la situació és diferent. Allí la Tramuntana fa molt dany, però sembla que amb els primers estudis que s'han fet la regeneració natural també podria funcionar". "Principalment hem de portar a terme actuacions mediambientalment sostenibles, després que informes de la Comunitat Europea hagin censurat i criticat les actuacions que no se sostenen".

Al no utilitzar la regeneració de platges a l'estil Mates no només s'ha aconseguit preservar la flora i fauna marina, sinó que les aigües mantindran la seva qualitat i les captures de pesca no es veuran afectades.

Regeneració natural de la platja de Cala Agulla

Europa denuncia a Espanya per la regeneració de platges de Jaume MatasComentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb