El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Per una Ciutat més verda

Manel | 20 Juliol, 2006 14:42

Palma té una diferencia molt important respecte a ciutats com Madrid o Pamplona: les zones verdes. A Mallorca mos agrada els parcs de pedra i ciment, i a ser possible, amb pocs arbres i petits.

A Madrid, en canvi, agraden els parcs o petites zones verdes, que encara que siguin petits com el de la foto (just davant del Palau Reiall), tinguin una bona ombra a l’estiu. A Mallorca, quan creixen una mica el tallem per poder fer un altre parc amb més pedra (i així mos dóna menys feina de neteja) i amb nous arbres més petitons.

És curiosa tota la vida animal i social que tenen aquests petits boscos en mig de la ciutat, com també ho és, que a Madrid, en ple estiu puguis estar la mar de bé sota l’ombra d’aquests arbres mentre a casa hauries de tenir l’aire condicionat. Gent ajaguda damunt la gespa, nins i nines corrent i botant, els nostres majors i no tant majors jugant a jocs de taula a les petites taules instal•lades, bancs per seure, ... Ja voldríem un Parc del “Retiro” a Palma...

Diuen que un jardí pot reduir la temperatura de l’estiu fins a 6 ºC, tenint en compte que la pedra i el ciment és un acumulador de calor que fa la nit insuportable, hauríem de fer un pensament.

Un edificio rodeado de vegetación o de elementos de agua acumula mucho menos calor durante el día que si tiene sólo pavimento de asfalto o cemento. La evapotranspiración de la vegetación enfría el ambiente e incrementa la humedad relativa del aire (en zonas arboladas se puede lograr una disminución de la temperatura entre 3 y 6 ºC). Los árboles de hoja caduca permiten, a su vez, que el sol caliente el edificio en invierno y lo protejan del sol en verano.

Informe Mantenerse frescos sin calentar el planeta: http://www.wwf.es/descarga/mantenernos_frescos.pdf

FALCA VERDA; HORTERADES CARISSIMES
http://bloc.balearweb.net/post/581/19154Comentaris

Re: Per una Ciutat més verda

Fabián | 20/07/2006, 15:23

Tienes razón, aunque la comparación con Madrid y Pamplona es difícil por su extensión y sus climas. Pero Palma, aunque haya mejorado bastante en los últimos decenios, tiene demasiado cemento. En muchos lugares los parques y jardines tienen suelo de tierra y no de pavimento. La tierra es más fresca que el cemento, máxime si se riega un poco.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb