El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

PSOE, seu a la mateixa cadira que PP i UM

Manel | 17 Maig, 2006 18:06

Fa anys que PP i UM són al darrera de la construcció del segon cinturó. El PSOE, que defensa aquest cinturó, sempre ho ha fet amb ambigüitat, més o manco, com volen fer ara en les seves relacions amb els grans grups hotelers de les Illes, per posar un exemple.

Què és el segon cinturó? És la construcció d’una via d’alta capacitat i velocitat des del Coll d’En Rabassa fins a la Universitat passant pel centre comercial Alcampo. L’impacte damunt la zona metropolitana de Palma afectaria de diferents formes. Entre el Coll d’En Rabassa i Alcampo suposaria construir dos nous carrils fins tenir 4. Si agafa la forma d’autopista seria una via amb capacitat de 6 carrils més un carril o dos de servei. Entre l’Alcampo i la Universitat seria una nova via en construcció, és a dir, més terreny rural dedicat a obres i, com no, a una posterior urbanització.

És el tram entre l’Alcampo i la Universitat l’objecte de negociació entre UM i PSOE. Els socialistes només aprovarien el segon cinturó si en aquest tram només es fa una carretera de dos carrils i no pas una autopista. A qui volen enganyar? Que aquesta nova carretera que diu el PSOE sigui en un futur una via de 4 o 6 carrils està més que clar. Ja ha passat amb altres vies de construcció recent com la del Coll d’En Rabassa amb l’Alcampo. Volen el segon cinturó però els fa por la pressió social de Son Sardina i altres zones de la zona metropolitana.

Els grans centres d'oci i comercials, curiosament sempre a uns metres d'una autopista, generadors de trànsit, debilitadors del comerç dels pobles i grans beneficiaris per al seus negocis, i tot, amb els doblers públics.

Xerren de construir més vies ràpides, no però, de millorar el transport públic i de fer més segures les carreteres secundaries.

Sempre posen la seguretat en les carretes com l’excusa per fer autopistes (encara que siguin maquillades amb desdoblaments: carretera de Manacor, carretera a la UIB, a sa Pobla,...), però el transport alternatiu per reduir la motorització de Mallorca no veu suport ni del PP, ni d’UM ni del PSOE, i les carreteres secundaries ja sabem tots com es troben. La construcció de vies d’alta capacitat se’n duu el pressupost i el deute financer de la Comunitat.

Però amb el segon cinturó no es queda així la cosa. Més endavant s’ampliarà el segon cinturó fins a Palmanova. I posteriorment li tocarà el tercer cinturó, que passaria pel centre d’oci Festival Park i arribaria fins a les portes de Bunyola ( i carreteres de Sóller i Valldemossa). De fet, ja fa temps que s’han produït compres especulatives, tant a prop del segon cinturó com del tercer cinturó.

Totes aquestes vies són necessàries per certes personalitats de Mallorca que volen omplir i omplen la zona metropolitana de Palma de nous polígons de serveis, urbanitzacions i hospitals damunt terrenys rurals, i volen convertir els pobles de Mallorca en pobles dormitoris. Què queda lliure entre Ciutat i Son Ferriol? Els nous polígons de serveis projectats i les noves promocions immobiliàries del Pla de Na Tesa i Son Ferriol faran que siguin, si no podem dir que ja ho són, noves barriades de Palma.

Per una altra banda, defensar el Parc de les Vies com ho fa el PSOE és incompatible amb defensar el segon cinturó de Palma. Davant la creixent metropolització de Palma, la pressió motoritzada cap o des de Ciutat també creixerà, i els 4 carrils que defensa el PP on ara són les vies del tren per millorar l’accés al centre de Ciutat es quedaran insuficients. Davant la forta pressió popular contraria a la proposta del PP que no vol el Parc de les Vies, ells s’aprofiten i posen els interessos electorals, encara que sigui amb incoherència.

Segon Cinturó = negoci, especialment per a uns quants

Comentaris

Palma i part forana

M.A.M. | 18/05/2006, 19:49

Mallorca des de l'edat mitjana esta dissenyada com un únic municipi, capital Ciutat de Mallorca (Palma) i la part forana. Les carreteres no són més que carrers que a poc a poc es van urbanitzant. Del pas que anam d'aquí a uns pocs anys Mallorca serà una gran metròpoli radial a la ciutat de Palma. Llavors consell insular i cort seran una mateixa cosa i per fi na Munar regnarà sobre tota l'illa i regne de mallorques reistaurant l'antic regne de mallorques, perquè volem ser una nació si podem ser un regne i ja tenim princesa. M.A.M. = Mallorca Area Metropolitana (o Maria Antonia Munar)

Sí, però no. O no, però si. Bé, no ho sé.

laseuplenadous | 17/05/2006, 19:13

Si, una cosa així com "Segon cinturó, d'entrada no". Vos sona?
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb