El bloc d'en Manel

Estimem Mallorca - Qui estima Mallorca no la destrueix!

Omplir els camps de golf com hi sigui

Manel | 21 Abril, 2006 13:55

Els camps de golf, una bona manera d’urbanitzar zones rurals, però, no saben com omplir els camps de golf i que fa el PP i UM? Contracten a Anna Kournikova, amb doblers públics i amb l’excusa de promocionar el turisme a les Illes, per promocionar un torneig privat de golf. I per altra banda, el Consell de Mallorca decideix que el golf sigui esport escolar.

Article d’Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca.

El Consell de Mallorca ha decidit introduir el golf com a esport escolar. Hi destina més diners que al ciclisme o al tir de fona, quatre vegades més que al joc de pilota. Per no parlar de tots els esports que no s’ofereixen a les escoles, que són molts.

Mentrestant, molts de centres no tenen un espai tapat per a les classes d’educació física, fins i tot n’hi ha amb un pati insuficient per jugar a pler. Però el PP, i UM, deuen trobar que ja tenen La Seu plena d’ous (o de pilotetes).

Sempre s’ha dit que el golf és un magnífic esport social: passeges, et relaxes, converses, fins i tot fas negocis... tot molt indicat per als infants. És una llàstima les quarterades que necessita cada camp de joc, l’aigua que consumeix i la banalització del paisatge que comporta. Una societat que vol mostrar-se com allò que no és, sempre fa el ridícul, i a Mallorca, som de clima i cultura mediterranis, com a mínim fins ara.

També se’ns diu que el turista de camps de golf és d’alt poder adquisitiu. Com quedam? És elitista o popular? De pràctica massiva vull dir, no del partit que el fomenta. El cert és que les hores de golf no les regalen. Haurem de reparar què costarà als alumnes. I quins col·legis el triaran. Potser freqüentar els camps de golf ho veuran com una oportunitat de futur...

És una mostra més de la manca de criteri en la política esportiva. Una política que prima l’esport-espectacle, o el prestigi de l’èxit, a la pràctica popular. Que fomenta la competició al límit, fins assumir la violència per garantir un resultat o sucar el cos fins a l’extenuació. Reparau sinó en el nombre de lesions dels practicants.

Una altra disciplina que s’ha introduït enguany a l’esport escolar és el billar. L’any qui ve, serà l’eslàlom? L’esport a motor? A ningú li vendria de nou en una societat que venera la velocitat i converteix els pilots en referents per a la joventut.

Tot plegat té poc a veure amb els tòpics, un poc ensucrats però ben certs, que s’associen al noble concepte de l’esportivitat.

Ha de ser possible viure en un temps d’incerteses i perplexitat sense perdre absolutament el nord.

http://www.psm-entesa.org/psmopinaitm.asp?catnr=478

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb