p i c a l s u d

Espai ocupat per qui, amb una mica de seny i no poc ímpetu, pretén contribuir modestament, des de Mallorca estant, a enfortir i consolidar uns Països Catalans lliures i sobirans, cultes i republicans, solidaris amb la resta de pobles del planeta - sobretot amb els del Sud -. A càrrec de: www.cecili.cat

Què hi fa l’Esquerra política a l’Ajuntament de Palma?

CIL | 11 Gener, 2006 19:58 | latafanera.cat facebook.com google.com technorati.com

És del tot rebutjable l’operació urbanística que, una vegada més, vol realitzar el Consell de Mallorca, sobre uns extensos terrenys urbans, que són de titularitat pública, situats al barri del Camp Rodó.

Com a ciutadà llis i ras d’aquesta ciutat de Palma –militant en actiu dins Esquerra Republicana de Catalunya- em deman què hi fa l’Esquerra política a l’Ajuntament de Palma?
Com és possible que no s’aconsegueixi d’aturar una operació immobiliària d’aquesta envergadura?
el Consell Insular de Mallorca no ha perdut la idea de voler vendre uns extensos terrenys públics, a preu de patató, perquè empresaris privats puguin fer un dels grans negocis immobiliaris del selge XXI a Palma!

Els he volgut dirigir un escrit com aquest, per demanar-los que s’hi apliquin amb contundència i el màxim de cura possible.
Que no badin!

Ja se sap que res d’això no ve de nou.
Que es tracta d’una operació immobiliària que ve d’enfora.
Que els successius governs democràticament establerts –inclòs el de l’any 1995 - ho han intentat de mil i una maneres.
Tant quan és president de la institució insular Joan Verger i el PP (1993), com quan la presideix M. Antònia Munar i el PSOE-PSM (1998) amb Francesc Triay i Pere Sampol de vicepresidents, com ara que la continua presidint M. Antònia Munar i el PP (2005).

Es veu que n’hi ha que no es cansen d’insistir-hi, malgrat ho hagin de fer durant dècades!
Però, almanco fins ara, sempre s’han topat amb serioses dificultats de tot tipus, les quals han aconseguit d’impedir que s’arribin a dur a terme tots aquests plans especulatius tan rebutjables.

No hauria de ser enguany, precisament, quan s’arribassin a perdre totalment uns terrenys urbans que, des de fa dècades, són de titularitat pública i d’ús eminentment sociosanitari, gràcies a antigues donacions de caràcter humanista, altruista, i solidari!

Per això, els deman encaridament que, representant l’Esquerra política en tasques d’oposició democràtica, facin tot el que està a les seves mans per impedir-ne les nefastes conseqüències.

Els dic que consider que les generacions futures els agrairan ben molt, si aconsegueixen que la totalitat dels terrenys del Psiquiàtric, que el CIM vol vendre, passin a convertir-se en l’únic gran parc urbà que a hores d’ara resulta possible d’implantar a Palma!
Se satisfaria, a la fi, una de les peticions que nombroses entitats ciutadanes venen reclamant des de fa dècades!

Els suggeresc i recoman que es prenguin la molèstia d’accedir a la nombrosa documentació que hi deu haver als arxius municipals, la qual arreplega nombroses reclamacions efectuades per aquestes entitats ciutadanes durant les dècades dels anys 80 i 90, en aquest sentit.

Alegra, si més no, veure que el Col•legi d’Arquitectes de Balears s’hi ha volgut ficar, en aquest assumpte.
Tant de bo que s’aconsegueixi d’aturar tots aquests plans que, claríssimament, van adreçats a beneficiar alguns i a desproveir el conjunt de la població d’uns terrenys urbans que, des de fa dècades han aconseguit de mantenir-s'hi com a públics.

Cecili Buele i Ramis
ERC-Illes

Secretari de Moviments Socials i Xarxes Cíviques

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb